ALKÜ'YÜ KAÇ ÖĞRENCİ TERCİH ETTİ?

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin yeni öğrencileri belli oldu.

ALKÜ'YÜ KAÇ ÖĞRENCİ TERCİH ETTİ?

 Üniversite tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte gözler, kurulduğu tarihten itibaren Alanya’ya yeni bir heyecan getiren Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne (ALKÜ) çevrildi.

banner111
ÖSYS sonuçlarına göre ALKÜ’de  bir programa kayıt yapma hakkını kazanan adayların sayısı belli oldu. 2 bin 507 kişinin artık ALKÜ’nün öğrencisi olduğu sonuçlara göre; 4 yıllık lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı bin 182, iki yıllık önlisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı ise bin 325 olarak sonuçlandı. 2 bin 640 toplam kontenjan 133 adet kontenjanın boş kaldığı sonuçlarda 26-30 Ağustos tarihleri arasında ek yerleştirme tercihleri ile boş kontenjanların dolması bekleniyor. Böylelikle ALKÜ, yeni kayıt yapan öğrenciler ile birlikte toplamda 8 bin 307 öğrenci sayısına ulaşmış oldu. 

YÖK, 12-16 Ağustos tarihleri arasında E-devlet üzerinden üniversite kaydının online olarak yapılabilineceğini açıklayarak öğrencilere kolaylık sağlamıştı. Bu doğrultuda ALKÜ’lü olmaya hak kazanan adaylar kayıt işlemlerini online yapmaya başladılar. Normal kayıtlar ise 15-19 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Ek yerleştirme tercihleri ise 26-30 Ağustos, ek yerleştirmeler de 6-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde bir programa kayıt yapma hakkını kazanan adaylara yönelik yaptığı açıklamada “Üniversitemize Hoşgeldiniz”diyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ise şunları kaydetti: “Sevgili öğrenciler; Yoğun bir çalışma sürecinin ardından, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi sonucunda başarılı olarak Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ni kazandınız. Bu başarınızdan dolayı sizi gönülden tebrik ediyor, bu süreçte hiçbir fedakarlığı sizden esirgemeyen, başarınız için sizi sürekli destekleyen ailenizi de kutluyor, bir dünya üniversitesi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerleyen kökleri mâzide, hedefleri âtide olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ailesine hepiniz hoşgeldiniz diyorum. Hayallerinizdeki geleceğe adım attığınız çok önemli bir dönemin başlangıcı olan üniversite hayatınızda Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ni seçtiğiniz için sizleri bir kez daha kutluyor, eğitim-öğretim hayatınızda başarılar diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 18:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83