ALKÜ’DE ÇANAKKALE ZAFERİ COŞKUYLA KUTLANDI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Öğrenci Konseyi & Öğrenci Topluluğu tarafından Çanakkale Zaferinin 101.yılı münasebeti ile anma programı gerçekleştirildi.

ALKÜ’DE ÇANAKKALE ZAFERİ COŞKUYLA KUTLANDI

 Alanya İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin, ALKÜ Genel Sekreter Vekili  Prof. Dr. Kazim Develioğlu, ALKÜ Daire Başkanları Hülya Kartal ve Özkan Çıtak, ALKÜ Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Süleyman UYAR, ALKÜ Akseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Muharrem Aksu, üniversite akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

banner111
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda, salonda bulunan katılımcılara günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı; “Bu programı öğrencilerimiz organize ettiler. Bunu çok önemli buluyorum. Üniversite olarak biz de düzenleyebilirdik ancak öğrencilerimiz tarafından düzenlenmesi bizim için çok daha büyük anlam ifade ediyor. Bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü bu ruhu sizlerin hissetmesi gerekiyor ve bu bizler için çok önemli.” Dedi.
Pınarbaşı konuşmasının devamında bir de anektot aktararak; “Japonlar hepinizin malumunca çok çalışkan insanlar. Rahmetli Turgut Özal, zamanında Japonya’dan uzmanlar çağırıyor. Diyor ki sizler çok çalışkan, vatanınızı seven bir milletsiniz. Bu çalışma azmi nereden geliyor diye soruyor. Japon Heyet izlenimlerinin ardından anlatıyorlar. Bizler Japon halkı çocuklarımız ilkokula başladığı gün Hiroşima ve Nagasaki’ye götürüyoruz; diyoruz ki bakın çalışmazsanız yarın bir gün sizin de başınıza bu gelebilir diye çocuklarımıza bu milli ruhu aşılıyoruz diyorlar. Rahmetli Özal da peki biz ne yapabiliriz bunun örneği ne olabilir diyor. Japonların verdiği cevap ise sizin de Çanakkale’niz var oluyor. Bizler de her çocuğumuzu alıp oralara Çanakkale’yi gezdirip atalarımızın ne büyük fedakarlıklarla bu vatanı bize emanet ettiğini öğretmeliyiz.” Diye konuştu. 

Rektör Pınarbaşı’nın ardından ALSAV Türk Halk Müziği Korosu, Şef Atilla Bodur yönetiminde sahne alarak katılımcılara Çanakkale Türkülerini seslendirdi. İzleyiciler tarafından büyük beğeni ile dinlenen koronun seslendirdiği Çanakkale Türküsü programa damgasını vurdu.

Ardından Beyaz Zambak Kreşi minikleri tarafından İstiklal Marşı ve Dur Yolcu şiiri ezbere okundu. Salonda beğeni toplayan miniklerin gösterisi ayakta alkışlandı. Program ALKÜ Tiyatro Kulübü tarafından günün anlam ve önemine binaen sergilenen tiyatro ile sona erdi.

Ayrıca Çanakkale Zaferinin 101.yılı münasebetiyle ALKÜ bünyesinde görevli personel ve öğrenciler için öğle yemeğinde Çanakkale Menüsü olan çorba, hoşaf ve ekmek verildi. ÜNİAK ve ALKÜ Öğrenci Topluluğu tarafından öğrencilere hoşaf ve irmik tatlısı ikramı gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 17:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83