ALKÜ’DEN BİR İLK DAHA

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ülkemizde ilk kez, ülke genelindeki devlet üniversitelerinin Personel Daire Başkanlarını, gerçekleştirdiği toplantıda bir araya getirdi.

ALKÜ’DEN BİR İLK DAHA

 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öncü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Açılalı kısa bir zaman olmasına rağmen birçok konuda ilklere imza atan ALKÜ, bu kez de ülkemizde ilk kez Üniversitelerin Personel Daire Başkanlarını Utopia World Otel’de bir araya getirerek, 1. Personel Daire Başkanları Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

banner111
Türkiye’de ilk defa 19-22 Mayıs tarihleri arasında ALKÜ tarafından organize edilen 1. Yükseköğretim Kurumları Personel İşleri Mevzuat, Uygulama ve Birliktelik Toplantısı’na 60 Devlet Üniversitesinin Personel Daire Başkanları ve uzmanları katıldı. Toplamda 170 kişinin 4 gün boyunca konaklamasının gerçekleştiği toplantı Üniversitelerde uygulama birlikteliğine katkı yapmasının yanında, Alanya turizmi için hem katma değer yaratma hem de tanıtım amacıyla çok faydalı oldu. Ülkemizin farklı bölgelerinden gelen katılımcılar Alanya’mıza hayranlıklarını ifade ederek ileride yine geleceklerini ifade ettiler.
Toplantının açılışına ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Devlet Personel Başkanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Güler, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Uzmanları Ali Doğan ve Ahmet Nuri Polat ile ALKÜ İdari Personel ve Akademisyenleri katıldı.

“ÖVGÜLER BİZİ ONURLANDIRDI”

Açılış konuşmasına “Ülkemizin değerli üniversitelerinden katılım gösteren Sayın Personel Daire Başkanları ve uzmanlarına Alanya’mıza geldikleri için çok teşekkür ediyorum.” diyerek başlayan Rektör Pınarbaşı, kısa bir süredir Alanya’da görev yaptığını belirterek, “Üniversitelerin kuruluş süreçleri yoğun ve zordur. Ama biz Alanya’mıza çok güzel bir üniversite inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Programa başlamadan önce konuklarımızdan birkaçı bizlere güzel övgülerde bulundu. ‘40-50 yıllık üniversiteler var ama siz yeni bir üniversite olarak böyle bir toplantıya öncülük ettiniz.’ dediler. Bu bizleri çok onurlandırdı. Ben de buradan başta Personel Daire Başkanımız Özkan Çıtak Bey’e olmak üzere emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Açılışın ardından yapılan 1’inci oturumda söz alan Devlet Personel Başkanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Güler, idari teşkilatlanmaya ilişkin genel ve özel tespitlerde bulunarak slayt eşliğinde katılımcıları bilgilendirdi. Kurulması talep edilen birimleri de açıklayan Güler, akademik teşkilatlanmalara ilişkin özel tespitleri de başlıklar altında inceleyerek katılımcılara aktardı. Karşılıklı soru-cevap şeklinde ilerleyen toplantıda Güler’in kendisi de konuklardan gelen talepleri not alarak ilgili makamlara ileteceğini ifade etti.
Öğle yemeğinin ardından devam eden programın 2’inci oturumunda konuşmacı olarak katılan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Uzmanları Ali Doğan ve Ahmet Nuri Polat, YÖK uygulamaları ve mevzuatları ile ilgili daire başkanları ve uzmanlara bilgiler verdi. 
İkinci günkü programın sabah bölümünde Pamukkale Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi daire başkanları sunumlar gerçekleştirdiler. Öğleden sonra yapılan çalıştayda ise personel daire başkanlıkları ile ilgili genel konular ve problemler ele alınarak izlenecek ortak yol hakkında stratejiler belirlendi.
Çeşitli sunumlar ve bilgilendirmelerle devam eden toplantı sonunda katılımcılara plaket takdim edildi. Alanya’dan hem bilgilenmiş hem de tatil yapmış olarak ayrılan katılımcılar bu organizasyondan dolayı Üniversitemize derin minnet ve teşekkürlerini ifade ettiler. 

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2016, 20:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83