ALKÜ’DEN ULUSLARARASI ETKİNLİK

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi(ALKÜ), düzenlenecek olan ISEM2016 Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu ile adını uluslararası platformda duyuracak.

ALKÜ’DEN ULUSLARARASI ETKİNLİK

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), ISEM2016 Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu’nun organizasyonunda görev alacak.  ALKÜ’nün yanı sıra Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS),  Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD), Akademik Platform (AP), Çevre Vakfı (ÇV) ve Sakarya Üniversitesi’nin işbirliği ile düzenlenecek olan Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu’nun bu yıl 3’üncüsü Bosna-Hersek'te düzenlenecek.

banner111
 
Dünyanın her yerinden çevre ve çevre ahlakı konularıyla ilgili mühendislik, temel bilimler ve sosyal bilimler alanlarında çalışan bilim insanlarının yanı sıra sanayi, sivil toplum örgütü ve kamu kuruluşu temsilcilerinin de katılımıyla düzenlenecek olan ISEM2016 Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu; konunun tüm taraflarının bir araya gelerek çevresel sorunların tartışılıp köklü çözümler üretilebileceği, disiplinler arası çağdaş düzeyde bilimsel aktivitelerin paylaşılabileceği ve güçlü işbirliklerinin geliştirilebileceği uluslararası sevide bir ortam oluşturulması amacıyla gerçekleştirilecek.


AHLAK VE ÇEVRE ARASINDAKİ BAĞ MASAYA YATIRILACAK

22-25 Ağustos 2016 tarihleri arasında Saraybosna'da Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS)’nde düzenlenecek Sempozyumda sadece sorunların ifade edilip geçildiği bir data gösteriminin ötesinde temel ahlaki perspektiften de bakılarak, çevresel sorunların teknik, iktisadi ve sosyal alanlardaki uzmanların birlikteliğinde tartışılacağı ender bir uluslararası platform gerçekleştirilmiş olacak.
Eksikliği gitgide hissedilen, ulusal ve uluslararası platformlarda gündemden düşmüş olan ‘Ahlakilik’ kavramıyla çevrenin sıkı bağının ana konu olarak gündeme geleceği ISEM20016 Sempozyumu’nda; unutulan Ahlaki değerlerin Çevre açısından da ne derece önemli ve çözüme yönelik yaklaşımlar sunma potansiyeline sahip olduğu irdelenecek.
 
2018 YILINDA ALANYA’DA DÜZENLENECEK

ISEM (International Symposium on Environment and Morality) 2016'da aşağıda belirtilen konularda bildiriler sunulacak:
Atık Yönetimi, Su Kirliliği ve Kontrol Teknikleri, Hava Kirliliği ve Kontrol, Çevre Dostu Enerji Üretim Teknikleri ve Yönetimi, Çevre ve Ahlak Açısından Mühendislik, Semavi Dinlerde Çevre, İslam'ın Temel Kaynaklarında Çevre, İslam Medeniyeti ve Çevre, Tasavvuf Kültürü ve Çevre, İslam Ahlâk Öğretisi ve Çevre Bilinci, Çevre Felsefesi ve Sosyolojisi, Göç ve Çevre, Yeşil Ekonomi, Sürdürülebilir Kalkınma, Yeşil Tedarik Zinciri, Şehircilik ve Çevre, Tarihte Çevre Kültürü, Gençlik ve Çevre, İnsan Sağlığı ve Çevre, Çevre Hukuku, Savaş ve Çevre.

Dünyadaki çevre bilincine önemli katkıları olacak organizasyonun düzenleyicileri arasında olan ALKÜ, iki yılda bir yapılan bu sempozyumun 2018'de ev sahibi olacak ve sempozyum Alanya'da gerçekleştirilecek.
Sempozyum hakkında detaylı bilgiye www.i-sem.info internet adresinden ulaşabilir.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 16:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83