ALTSO'da gündem sağlıklı beslenme

ALTSO Akademi’nin 2017 Yılı 1. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri devam ediyor.

ALTSO'da gündem sağlıklı beslenme

18 Mart 2017 Cumartesi günü ALTSO Konferans Salonu’nda ‘Sağlıklı Beslenmede Tek Otorite Sizsiniz’ konulu kişisel gelişim semineri gerçekleştirildi. Diyetisyen Şule Yavuz Demir’in verdiği eğitime çok sayıda kişi katıldı.

banner111
Eğitimin başında diyetisyenlik hakkında bilgiler aktaran Demir, “Bir yükseköğretim kurumunun Beslenme ve Diyetetik bölümünden 4 yıllık eğitim-öğretim programını tamamlayarak lisans diploması alan kişilere diyetisyen denir. Hastaların beslenmelerini düzenlemek, kişinin yaşına, cinsiyetine, aktivite durumuna ve gebelik gibi özel durumlarına göre nasıl doğru beslenileceğini öğretmek gibi görevleri vardır” dedi.

BESLENME NEDİR?

Yaşamak için yenilen ve içilen besinlerin vücuda alınması işlemine beslenme denildiğini aktaran Demir, yetersiz beslenme ve aşırı beslenme hakkında da önemli açıklamalar yaptı. Demir, “Temel besin öğelerini dengesiz olarak ve gereğinden az olarak vücuda alınması yetersin beslenmedir. İnsanlar yetersiz beslenme ve dengesiz beslenme sonucunda, vitamin ve mineral eksikliği yaşar, hastalıklara karşı direnci azalır, büyüme ve gelişme geriliği yaşar. Gereksinim duyulandan fazla besin öğesinin vücuda alınmasına ise aşırı beslenme denir. Aşırı beslenme sonucunda ise, fazla kilo alımı, cilt bozuklukları, böbrek taşı oluşumu, karaciğer yağlanması ve fonksiyonlarında bozulma meydana gelir” dedi.

Proteinler, karbonhidratlar, yağlar, vitamin ve mineraller hakkında da katılımcılara bilgiler veren Demir, “Dengeli beslenmede, esas temel besin gruplarının kişinin ihtiyacına göre yeterli ve dengeli olarak her gün 5-6 öğünde azar azar sık sık tüketilmesidir” dedi.
ALTSO Akademi’nin 2017 Yılı 1. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri 25 Mart 2017 Cumartesi günü İTÜ Akademi’den Dilek Görgüç’ün vereceği ‘Kişisel Liderlik’ eğitimiyle devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2017, 14:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83