ALTSO'dan sınav duyurusu!

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası kritik bir sınav duyurusunda bulundu.

ALTSO'dan sınav duyurusu!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan; ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenleme amacı taşıyan “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik” 13.02.2018 tarihli 30331 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu yönetmelik kapsamında gerçek kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların kendileri, ticaret şirketleri ile diğer tüzel kişi tacirlerin temsile yetkili kişilerinden en az biri, şubelerde ise şube müdürü ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapılan işletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı (Seviye 4) ve Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaları gerektiği belirtilmiştir.

Mesleki yeterlilik belgeleri yalnızca Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlarca verilmektedir. Dolayısıyla mesleki yeterlilik belgesi veya yetki belgesi yerine geçen herhangi bir belge bulunmamakta olup çeşitli kurum ve kuruluşların bu belgeler yerine geçen belgeler verdiğine ilişkin açıklama ve yönlendirmelerine itibar edilmemesi gerekmektedir.

Bu kapsamda Odamız tarafından, yetkilendirilmiş belge kuruluşları ile iletişime geçilerek, Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı (Seviye 4) ve Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen üyelerimiz ve çalışanları için sınav organizasyonu konusunda görüşmeler gerçekleştirilmekte; söz konusu kuruluşlar adına talep toplamak üzere ön başvuru alınmaktadır. Alınan talepler doğrultusunda sınavlar planlanacak olup, kesin sınav tarihleri ayrıca belirlenecektir.

Söz konusu mesleklerde belge almak isteyen üyelerimiz ve/veya çalışanlarının aşağıdaki iletişim bilgilerinden Odamıza ulaşarak, en geç 13.07.2018 Cuma günü mesai bitimine kadar ön başvuruda bulunmaları önemle rica olunur.

Başvuru için irtibat:

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası

Voctest Merkezi

Tel: 0242 5121697–(dahili 217-203)

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2018, 16:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83