ALTSO MYO'da sertifikalı eğitim

Bilgisayarlı Muhasebe 1 dersinden başarılı olan ALKÜ ALTSO Meslek Yüksekokulu öğrencilerine “DIA Muhasebe Programı” sertifikaları verildi.

ALTSO MYO'da sertifikalı eğitim

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında “Bilgisayarlı Muhasebe I” dersi içeriğinde aldıkları DIA Muhasebe Programının sertifikalarını aldılar. Bu dersi başarı ile geçen öğrenciler, DIA sertifika eğitimine katılmadan bu sertifikayı alma hakkı elde ediyor. DİA yazılım Çözüm Ortağı Armada Bilişim Firması’nın desteğiyle verilen sertifikalar için ALTSO Meslek Yüksekokulu’nda ise bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mürsel Ozan İncetaş, Yüksekokul öğretim görevlileri, DİA Yetkilisi Çözüm Ortağı Zafer Cengiz ve Soner Çalık ile öğrenciler katıldılar.

SERTİFİKALAR İŞ BULMADA KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Programın açılışında konuşan ALTSO MYO Öğretim Görevlisi Müdür Yardımcısı Erdal Yenialp, “Okulumuzda gelişen teknolojiye uygun eğitim vermek istiyoruz. Bu sebeple dersin içeriğini değiştirme ihtiyacı hissettik. Dersin içeriğinde eğitimini verdiğimiz yeni muhasebe yazılımı bulut teknolojisini kullanıyor, kullanıcı dostu ara yüze sahip, yaygın kullanıcı kitlesi var ve servis kalitesi üst düzeyde. Dersi başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz yazılım firması tarafından basılan dijital sertifikaya sahip oluyorlar. Yazılım firmasının desteği ile bu her yıl rutinimiz haline gelecek. Bu sertifika öğrencilerimize iş bulmada faydalı olacaktır.” dedi. Ayrıca Yenialp, ALTSO Yüksekokul Müdürü İncetaş’a sağladığı imkânlar için, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Öğretim Elamanları Öğr. Gör. Aysun Akın, Öğr. Gör. Cemal Altınkeser’e ders içeriği ve tören organizasyonundaki desteklerinden dolayı, DİA Firması yetkililerine yazılımın ücretsiz temin edilip, ALTSO MYO’ya uyarladıkları ve öğrencilere sağladıkları sertifikalar için teşekkür etti.

“YÜZDE YÜZ YERLİ FİRMAYIZ”

DİA yazılım Çözüm Ortağı Armada Bilişim Firması sahibi Zafer Cengiz de, DİA yazılımı ve bulut teknolojisi hakkında bilgiler veren bir sunum yaptı. Konuşmasında Cengiz “Ticari yazılımlar arasında bu teknolojiyi etkin bir şekilde kullanan tek firmayız. Ticari işletmeler internet kullanımının önemini gördükçe ve e-devlet kapsamında dijitalleşmenin gelişmesi ile her geçen gün kullanıcı sayımız katlanarak artmaktadır. Bu sebeple büyüme oranımız her yıl %80 - %90 seviyelerine ulaştı. %100 yerli bir yazılım ve yerli bir firmayız. Bu yazılım ile ülke ekonomisine de enerji verimliliği anlamında azımsanmayacak derecede katma değer sağlamaktayız. Kullanıcılarımız verilerine, internete bağlanabildikleri her ortamdan erişebilmekteler. Güvenli ve hızlı bir sunucu altyapımız var.” dedi.

Sunumun ardından ALTSO Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mürsel Ozan İncetaş, DİA yetkililerine teşekkür belgelerini taktim etti. Tören öğrenciler ile toplu fotoğraf çekiminin ardından son buld

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2019, 16:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83