ASMEK’te okuma yazmayı öğreniyorlar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’na (ASMEK) katılan yaşları 47 ile 70 arasında değişin 16 kadın okuma yazma öğreniyor.

ASMEK’te okuma yazmayı öğreniyorlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın tüm yurtta başlattığı ‘Okuryazarlık Seferberliği’ kapsamında ASMEK’te açılan okuma yazma kurslarına kadınlar büyük ilgi gösteriyor. ASMEK Dokuma Kurs Merkezi'nde Okuma-Yazma Kursu'na katılan yaşları 47 ile 70 arasındaki 16 kadın kursiyer, uzman eğitmenler eşliğinde kelime hecelemeden başlayarak, okuma yazma eğitimi alıyor. Kadınlar, en çok da başkalarından yardım almadan günlük işlerini yapabilmenin, otobüse, minibüse binebilmenin, hastane, banka ve kamu dairelerindeki işlerini kolayca yapabilmenin mutluluğunu yaşıyor. 

Öğrencilik heyecanı yaşıyorlar 

Çocukluk ve gençlik dönemlerinde okula gitme imkanı bulamadıkları için okuma-yazma öğrenemeyen ve bunun sıkıntılarını da fazlasıyla hisseden kadınlar, her gün büyük bir heyecanla sınıfları dolduruyor. Çocuklarını okutup büyütmüş hatta torunlarını kucağına almış olan kadınlar artık sıra bizde diyerek kalem ve defterlerine sarılıp öğrencilik heyecanı yaşıyorlar. 

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2018, 12:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83