ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ'NDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ'NDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

 Dernek, açıklamasında bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladıklarını belirtti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü açıklaması:

banner111
Cumhuriyetimizin ilk yıllarından beri üstlendikleri, bilim ve özgür düşünce ile yoğrulmuş “Cumhuriyet kuşakları” yetiştirme görevini fedakarca yerine getiren öğretmenlerimiz, bugün de bu kutsal görevi aynı inanç ve azimle yerine getirmektedirler.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek ulusların medeniyet yolundaki yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret etmiştir.

Eğitimsiz ve öğretmensiz toplumların ‘ulus’ olamayacağı gerçeğinden hareketle, insanlığın her çağda, her türlü bilgisizlikten kurtularak, bilim yolunda ilerleyebilmesi de ancak öğretmenler sayesinde mümkün olabilmiştir.

Eğitim kalitesinin olmazsa olmazı öğretmenlerin maddi ve manevi olarak rahat, özgür ve bağımsız olmaları gerçeğine rağmen öğretmenlerimiz, geçmişten gelen sorunların çözülemediği gibi bugün de yeni sorunlarla karşı karşıya bırakılmaktadırlar. Mevcut siyasi iktidara muhalif olan öğretmenler, hükümetin gözünde sakıncalı görülmekte, kendisini daha da yetiştirecek ve toplumda saygınlığını sürdürecek maddi olanaklardan yoksun bırakılmaktadır.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen bizler, öğretmenlerimizin; ulusumuzun en büyük kazanımı Cumhuriyet'in değerini özümseyerek, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinden ayrılmayarak, laik ve demokratik kuşaklar yetiştirme görevini yerine getireceklerinden kuşku duymuyoruz.

Başta, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve minnetle anarken; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden, onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten duygularla kutluyoruz.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 13:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83