AÜ Türkiye'de ilk üçe girdi

2017 Akademik Teşvik Performans sıralamasında Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Devlet Üniversiteleri içinde 3. sırada yer aldı.

AÜ Türkiye'de ilk üçe girdi
Devlet Üniversiteleri Sıralama (DÜS) raporunda, YÖK'ün kullandığı kriterlere göre devlet üniversitelerinin 2017 akademik performansı açıklandı. Akademisyenlerin bilim, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte proje, araştırma ve yayınlarını desteklemek amacıyla verilen akademik teşviklerde, devlet üniversiteleri arasında Akdeniz Üniversitesi üçüncü oldu.

DÜS raporunda Fakülteler arasında yapılan sıralamada ayrıca Akdeniz Üniversitesi; Mühendislik Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi alanında da birinci sırada yer aldı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, “2017 Akademik Teşvik Performans sıralamasında Üniversitemiz devlet üniversiteleri içinde 3. sırada yer aldı. Bu başarıya katkı sağlayan tüm akademik personelimizi kutlarım” dedi. 2016 Akademik Teşvik Performans sıralamasında 5. sırada yer aldıklarını dile getiren Rektör Ünal, “Önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası üniversite sıralamalarında yerimizin daha da iyileşmesini, tüm fakültelerimizin bilimsel bilgi üretme açısından daha da üst sıralarda yer almasını, bilimsel yayın, proje, patent, atıf sayılarımızın sürekli arttırılmasını hedefliyoruz. Araştırma odaklı üniversite olma sürecinde hep birlikte daha çok çalışarak, başarılarımızı her alanda daha ileriye taşıyacağız.”

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2017, 17:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83