Avrupa'da iki ALKÜ'lü

ALKÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri ilk kez öğrenci ve akademisyen değişim programı Erasmus kapsamında İrlanda’nın başkenti Dublin’e gitti.

Avrupa'da iki ALKÜ'lü
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Öğrencileri, üniversitenin yaptığı öğrenci değişim programı Erasmus sayesinde Avrupa’nın yolunu tutmaya başladı. İş, eğitim ve staj olanaklarının sunulduğu anlaşma sayesinde öğrenciler Avrupa’daki anlaşmalı üniversitelere gidebiliyor. Erasmus programına staj yapmak ve dil eğitimi almak için başvuru yapan ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nin iki öğrencisi programa kabul edildi. Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Merve Ceren Taşkent Erasmus projesi kapsamında İrlanda'nın başkenti Dublin'de yer alan Dublin College of Advanced Studies'de pazarlama departmanında, Bilge Kaçmaz ise Erasmus projesi kapsamında Dublin’de bulunan Grafton College of Management Sciences pazarlama departmanında staja başladı. Öğrenciler bulundukları kurumda yeni başlayacak olan liderlik konulu projede yer alacak ve Türkiye'de bu projenin tanıtılması konusunda katkı sağlayacaklar.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerle ikili anlaşmalar yapmaya son hızla devam ettiklerini söyleyen ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, öğrenci değişim programları için birçok üniversite ile görüşmelerin yapıldığını ifade etti. Rektör Pınarbaşı, “Üniversitemiz kurulduğu andan itibaren öğrenci değişim programlarına büyük önem veriyor. Bu kapsamda şimdiye kadar 23 üniversiteyle Erasmus, 11 üniversiteyle Mevlana, 37 üniversiteyle Farabi anlaşması yaptık. İmza aşamasında bekleyen ve görüşmelerimizin sürdüğü çok sayıda üniversite bulunuyor. Kısa zaman içerisinde söylediğim bu sayılar daha da artacak. Biz öğrencilerimizin iyi eğitim almaları için elimizden gelen çabayı sürdürüyoruz. Bu vesileyle yurt dışına Erasmus programı sayesinde eğitim almaya giden öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 11:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83