Bahçeşehir Alanya'ya Avrupalı kardeş okul

Bahçeşehir Koleji Alanya, Litvanyalı misafirlerini ağırladı. Litvanya Silute Kenti belediye başkanı, kardeş okul Vainutas Gymnasium yöneticileri Bahçeşehir Koleji Alanya’yı ziyaret etti.

Bahçeşehir Alanya'ya Avrupalı kardeş okul

Litvanya'nın Silute Kenti Belediye Başkanı Vytautas Laurinaitis, Vainutas Gymnasium Okul Müdürü Sigitas Seputis ve heyette bulunan Rasa Balandiene, Marijus Budraitis, Ilona Lioransiene, Antanas Jonikas, Laima Barakauskiene, Edita Sukyte ilk olarak Bahçeşehir Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Baba tarafından Zencefil Cafe Restaurant'ta misafir edildi. Dostluk ve kardeşlik mesajlarının verildiği yemekte Litvanyalı misafirlere Alanya ve kültürü ayrıca yöresel Türk mutfağı tanıtıldı. Günün anısına Bahçeşehir Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Baba’ya hediyeler verildi.

banner111
Litvanyalı misafirlerin ikinci durağı ise Bahçeşehir Koleji Alanya yerleşkesi oldu. Bahçeşehir Koleji Okul müdürü Metin Altun, Lise müdürü Sibel Arıkan ve Ortaokul Müdürü Salih Erdemir tarafından karşılalan misafirler Litvanya ve Türkiye’deki eğitim sistemi hakkında konuştular.

Vainutas Gymnasium Okul Müdürü Sigitas Seputis kendi okulları hakkında bilgi verirken Okul Müdürü Metin Altun ise misafirlere Bahçeşehir Koleji Alanya’yı tanıttı. Sohbetin ardından karşılıklı hediyeler verildi ve Litvanya’lı heyet Bahçeşehir Koleji Alanya Kampüsünü gezerek idarecilerden okul ile ilgili bilgi aldı.
Ziyaretle ilgili konuşan Bahçeşehir Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Baba, "Okulu ziyarete gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Farklı kültürleri tanıma, farklı kültürlerin bir arada yaşaması anlamında bu ziyareti çok önemsedik. Litvanya Silute Kenti Vainutas Gymnasium ve Bahçeşehir Koleji Alanya kardeş okul oldu. Litvanya Silute Kenti Belediye Başkanı, değerli dostum, Vytautas Laurinaitis ve ekibine işbirlikleri ve katkıları için müteşekkirim. Ayrıca bu oluşumda desteklerini eksik etmeyen Letonya Fahri Konsolosu, değerli ağabeyim, Nurkan Şaşmaz’a ve Şükrü Cimrin’e teşekkürlerimi bir borç bilirim." dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2017, 13:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83