Bahçeşehir'den üniversite tercih danışmanlığı

Bahçeşehir Üniversitesi Basın ve İletişimden Sorumlu Rektör Danışmanı Turgay Polat ve Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Ofis Direktörü Erbay Şirin Bahçeşehir Koleji Alanya öğrencilerine üniversite tercihleri ve Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) hakkında değerli bilgiler paylaştı.

Bahçeşehir'den üniversite tercih danışmanlığı
Öğrenciler ile konferans salonunda buluşan Bahçeşehir Üniversitesi Basın ve İletişimden Sorumlu Rektör Danışmanı Turgay Polat öğrencilerin %65’inin henüz keşfedilmemiş mesleklerde çalışacaklarını vurgulayıp, bugünlerde yeni faaliyet aşamasına geçmekte olan Gebze Bilişim Vadisi hakkında bilgiler vererek, Kuzey Kaliforniya’da bulunan Silikon Vadisi ile ülkemizde bulunan Bilişim vadisinin karşılaştırmasını görsellerle öğrencilere sundu.

Gençlere, inovasyona ve eğitime yapılan yatırımların ülke ekonomisine katkı sağlayacağından bahseden Polat gençlerin daima üretim odaklı olması gerektiğini ve öncelikle dünya vatandaşı kimliğine bürünmeleri konusunda önerilerini paylaştı. Meslek = Bölüm algısının günümüz iş dünyasında geçerliliğini yitirmeye başladığından bahseden değerli konuşmacı gençlerin daima fazlasını istemesini gerektiğinin önemini dile getirdi.

Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Ofis Direktörü Erbay Şirin ise yabancı öğrenci ve veliler ile buluşup Bahçeşehir Üniversitesi’nde eğitim gören 3000’e yakın yabancı uyruklu öğrenciden, üniversitede bulunan bölümler, burslar ve sınavlardan bahsederek yabancı uyruklu öğrenci kontenjanları, üniversiteye giriş koşulları hakkında bilgiler verdi.

Bahçeşehir Koleji Alanya öğrencileri üniversite seçimleri ve meslekler hakkında değerli konuklardan önemli fikirler dinleyerek daha bilinçli bireyler olarak yetişmenin avantajı yaşıyorlar.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2017, 12:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83