Bahçeşehir'in Bilim kahramanları

Bilim Kahramanları Derneği, özgüven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesi niyetiyle dünyada 80 ülkede yapılan FIRST® LEGO® League (FLL) turnuvasını her yıl Türkiye’de düzenliyor.

Bahçeşehir'in Bilim kahramanları

 Tematik, bilimsel, süreç ve takım çalışması odaklı bir turnuva olan FLL etkinliğinde yıllardır Alanya Bahçeşehir Okulları’nı başarıyla temsil eden “Nemesis” Robotik Takımı, robot tasarlayıp program yazıyor, araştırmalar sonucu özgün çözümler üretiyor, teatral sunumlar yapıyor, süreç içinde kazan-kazan tavırları içselleştirerek, kullanıyor ve yayıyor. 

banner111
Bahçeşehir Alanya Okulları Robotik Takımı “Nemesis” geçtiğimiz günlerde “Hayvanlar-Yaşam Ortaklarımız” teması kapsamında araştırma yapmak amacıyla Akdeniz Üniversitesi’ni ziyaret etti. Yrd.Doç.Dr.Mustafa Yavuz ile hayvanlar ve yaşam alanları hakkında görüşen öğrenciler daha sonra hayvanat bahçesini ziyaret ettiler ve hayvanların yaşam alanlarını yakından gözlemle fırsatı buldular. Hayvanat bahçesi Veteriner Hekimi Aygül Arsun'dan hayvanat bahçesinin genel yapısı, hayvanlar, yaşam alanları, yaşanan zorluklar, olumlu ve olumsuz durumlar hakkında bilgi alan Bahçeşehir Alanya Okulları Robotik Takımı “Nemesis” bu bilgi paylaşımlarının projelerine destek sağlaması açısından çok verimli olduğunu belirttiler.






Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2016, 14:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83