Başkan Yücel'den 4 yılda eğitime büyük destek

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 4 yıllık görev süresinde doğu ve batı mahallelerinde 2 adet Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ve Oba Kız öğrenci yurdunu eğitime kazandırdı. 4 yılda 110 okuldan gelen talepleri tek tek karşılayan Başkan Yücel, Oba Mahallesi’ne kreş yapmak için kolları sıvadı. “Önceliğimiz Eğitim” diyen Belediye Başkanı Yücel, 4 yılda 30 milyonu geçen yatırımla eğitime verdiği önemi gösterdi.

Başkan Yücel'den 4 yılda eğitime büyük destek
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şehrin alt ve üst yapılarına yaptığı yatırımların yanı sıra eğitime verdiği destekle şehirdeki eğitim kalitesini arttırdı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 4 yıllık hizmet süresinde 2 Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni bitirme aşamasına getirirken, kırsal mahallelerdeki kız öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görebilmesi için Oba Kız Öğrenci Yurdu’nu hizmete sundu. Bunun yanı sıra şehirdeki okullardan gelen talepler doğrultusunda 110 okulun ihtiyaçlarını karşılayarak, gelişimine büyük katkı sağladı.

110 OKULUN TALEBİNE ANINDA ÇÖZÜM ÜRETİLDİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 4 yılda 110 okuldan gelen talepleri tek tek karşıladı. Okullarda ihtiyaç duyulan çevre düzenlemeleri, alt ve üst yapı çalışmaları, spor alanları, bakım, onarım, tadilat ve tamiratları özenle gerçekleştirilirken büfe, bordör, sundurma, sıcak yama, parke-fayans yapımı, yol boyama, taş duvar, drenaj, boya-sıva, kapı tamir-bakım, pota-futbol kalesi direk dikimi, voleybol sahası montajı, laminant montajı gibi birçok konuda okullara sayısız hizmet verildi.

2 ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ YENİ EĞİTİM DÖNEMİNDE HİZMETE GİRECEK

Belediye Başkanı Yücel, Alanya’daki eğitim düzeyinin ve kalitesinin geliştirilmesine katkıda bulunmak için doğu ve batı mahallelerinde 2 adet Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni inşa ettirdi. Belediye Başkanı Yücel, batıda 24 derslikten oluşan Payallar Çok Programlı Anadolu Lisesi ve

Doğu bölgesinde 18 derslikten oluşan Kestel Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni yeni eğitim-öğretim döneminde hizmete gireceğini açıkladı.

KIZ ÖĞRENCİLERE 5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA YURT YAPILDI

4 yıllık hizmet süresinde eğitime çok ciddi yatırımlar yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 5.5 milyon TL’lik dev yatırımla Oba Kız Öğrenci Yurdu’nu hizmete açarak kırsal mahallelerdeki kız öğrencilerin barınma sorununu çözdü. Oba Kız Öğrenci Yurdu, bu eğitim-öğretim döneminde 100 kız öğrenciye 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veriyor.

120 ÇOCUK KAPASİTELİ KREŞ YAPILACAK

Hizmet döneminde eğitim yatırımlarını ön plana koyan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Oba mahallesi 480 ada 1 parsele kreş avan projesi tasarlatarak önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Kreş projesi hakkında bilgi veren Başkan Yücel; “120 çocuk kapasitesine göre tasarladığımız projemizi kısa süre sonra hayata geçireceğiz.” dedi.

6395 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE 4 YILDA 2 MİLYON 300 BİN TL EĞİTİM YARDIMI YAPILDI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in 4 yıllık hizmet süresinde üniversite öğrencilerine destek amacıyla 2 Milyon 300 Bin TL’lik eğitim yardımı yapıldı. Alanya’da ikamet eden ve üniversiteyi kazanarak Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne müracaatta bulunan öğrencilerin başvuruları değerlendirilerek toplam 6395 öğrenciye eğitim yardımı yapıldı. Başkan Yücel; “Öğrencilerimizin üniversite eğitimlerinde de yanlarındayız. Bugüne kadar eğitim sürecinde onlara verdiğimiz destek bugünden sonra da devam edecek.” dedi.

YÜCEL: “EĞİTİM YATIRIMLARINDA ÇAĞ ATLADIK”

Alanya Belediyesi’nin eğitime çok önemli yatırımlar yaptığını kaydeden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, eğitime desteğin 4 yılda 30 milyonu geçtiğini vurgulayarak, “Alanya Belediyesi artık okullar, yurtlar ve hatta kreşler yaptıran bir belediye haline geldi. Eğitime 4 yılda çok büyük yatırımlar yaptık. Konusu eğitim olan hiçbir başvuruyu geri çevirmedik ve anında çözüme kavuşturduk. Bizim en önemli önceliğimiz eğitim. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın iyi ve kaliteli bir eğitim alması için eğitimdeki hizmet ve yatırımlarımıza ciddi bütçeler ayırdık, desteğimiz bugünden sonra da aralıksız devam edecek.” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2018, 14:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83