Belediye personeline resmi yazışma ve arşivleme eğitimi

Alanya Belediyesi, iç ve dış birimlerde resmi yazışma ve arşivleme görevinde çalışan tüm personel için Kültür Merkezi’nde 2 gün sürecek bir eğitim programı başlattı. Kamu Yönetimi Uzmanı Tarık Zeki Şahım tarafından verilecek eğitimler, resmi yazışma kuralları, dosyalama ve arşiv hizmetleri başlıkları altında toplandı.

Belediye personeline resmi yazışma ve arşivleme eğitimi

 Belediye Binası ve dış hizmet birimlerinde resmi yazışma ve arşivleme ile ilgili görevli personellere yönelik olarak gerçekleştirilen Resmi Yazışma Kuralları, Dosyalama ve Arşiv Hizmetleri Eğitimine, 17 Kasım bugün başlandı. 

banner111
Kamu Yönetimi Uzmanı Tarık Zeki Şahım birinci günkü eğitimde resmi yazışmaların kamu kurumları açısından önemi, dosyalama kuralları ve resmi yazışmaların arşivlenmesinin kurum açısından önemine dair bilgiler verdi. Şahım, Alanya Belediyesi’nin kullandığı (SAYSİS) Elektronik Belge Yönetim Sistemiyle ilgili personelin sorularını yanıtladı. 5n 1K kuralının habercilikte ne kadara önemliyse, resmi yazışmalarda da o kadar önemli olduğuna vurgu Yapan Uzman Şahım, elektronik imzanın önemine dikkat çekti. Gelecekte kağıtla yazışmaların bırakılarak tamamen elektronik yazışmalara geçileceğini öngören Tarık Zeki Şahım, bundan da ülkelerin ciddi tasarruf sağlayacağını söyledi. 

“EĞİTİMLER KURUMSAL YAPIMIZA GÜÇ KATACAKTIR”

Yarın da devam edecek Resmi Yazışma Kuralları, Dosyalama ve Arşiv Hizmetleri Eğitimleriyle ilgili bilgi veren İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Gani Şahin, “Eğitimlerimiz Alanya Belediyesi’nin kurumsal yapısına güç katacaktır.” dedi.
2 günlük hızlandırılmış bir eğitim başlattıklarını, bunu da slaytlarla desteklediklerini kaydeden Şahin, eğitimlerin sonunda Alanya Belediyesi’nin resmi yazışma, dosyalama ve arşivleme hizmetlerinin daha da hızlanarak seri olacağını ifade etti.


Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2016, 13:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83