Belediyeden 14 bin çocuğa trafik eğitimi

Alanya Belediyesi Trafik Eğitim Pistinde 2016 yılı içinde 14 bin 479 öğrenciye trafik eğitimi verildi. Alanya Belediyesi'ne ait eğitim pistinde ve okullarda uygulamalı olarak verilen eğitimde, ilköğretim çağındaki çocukların trafik kurallarını öğrenmesi amaçlanıyor.

Belediyeden 14 bin çocuğa trafik eğitimi
Alanya Belediyesi’nin İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Alanya Trafik Eğitim Derneği işbirliğinde sürdürdüğü uygulamalı trafik eğitimi okullarda devam ediyor. Eğitim çalışmalarına Kestel Alantur Ayhan Şahenk İlkokulu’nda devam edildi. 136 öğrenciye yaya ve yolcu kuralları sunumu yapılarak, akülü araçlarla okul bahçesinde uygulamalı eğitim verildi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, trafik eğitiminin Belediyeye ait eğitim pistinde uygulamalı olarak öğretildiğini belirterek, öğrencilerin trafik kurallarını alışkanlık haline getirmeleri için okullarda da eğitim programları uyguladıklarını söyledi. Son olarak Kestel Alantur Ayhan Şahenk İlkokulunda öğrencilerinin eğitimden geçtiğini kaydeden Yücel, görüntülü olarak izletilen yaya geçişi ve trafik kurallarının daha sonra öğrencilere uygulatıldığını ifade etti. 2016 yılında trafik eğitim pistinin yanı sıra okullarda da eğitim verdiklerini kaydeden Başkan Yücel, ”Bu kapsamdaki çalışmalarımız neticesinde 2016 yılı içerisinde 14 bin 479 öğrenci ile yetişkine trafik eğitimi verildi. Akülü araçlarla hem çocuklarımıza trafik kurallarını öğretiyoruz, hem de onların eğlenceli dakikalar geçirmelerime vesile oluyoruz. Eğitimlerimiz devam edecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2017, 14:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83