Bilinç 6'nı aşma semineri ALTSO'da yapıldı

ALTSO Akademi'nin kişisel gelişim seminerleri devam ediyor. Bu kapsamda 16 Aralık 2017 Cumartesi günü ‘Bilinç 6’nı Aşmak’ semineri ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu seminerde Eğitmen Hilal Doymuş, bilinçaltı konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Bilinç 6'nı aşma semineri ALTSO'da yapıldı

 ‘Kişinin kendine özgü ve süreğen özelliklerine kişilik özellikleri’ denir diyen Doymuş, mizacın karakteri, karakterin de kişiliği oluşturduğuna dikkat çekti. Murathan Mungan’ın Harita Metod Defteri isimli eserinden de ‘Çocukluk başlı başına bir memlekettir, hatta sılasıdır insanın. Büyüdükçe sıla özlemimiz artar, hayat giderek gurbetleşir. Büyümek gurbete çıkmaktır’ cümlesiyle alıntı yapan Doymuş, katılımcılara da söz vererek kişilik özellikleri hakkında karşılaştırmalar yaptırdı.

banner111
Çocukluk da edinilen bilinçaltı kalıplarının yetişkinlik dönemlerinde insanların yaşamlarını etkilediğini belirten Doymuş, karşılanması gereken temel çocukluk ihtiyaçlarını ise ‘Temel Güvenlik, Özerklik, Duygusal Bağlanma, Özgüven, Kendini İfade Etme, Gerçekçi Sınırlar’ olarak açıkladı.
Çocukluk da ‘Temel Güvenlik’ ihtiyacının karşılanmaması durumunda yetişkinlik döneminde ‘Terk Edilme-Güvensizlik/Kötüye Kullanılma’ gibi korkuların yaşandığına değinen Doymuş, Terk Edilme korkusunu “Erken yaşta ebeveyn kaybı, duygusal olarak dengesiz ebeveyn, ebeveynden uzun süreli olarak ayrı kalma, kardeş doğumu sonrası ilgisiz kalma” olarak açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2017, 13:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83