Bu kursta herkes birbirini anlayabilecek

Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan işitme dili eğitim kurslarına, işitme engelli vatandaşların yanı sıra, kurumda çalışan personeller de katılıyor. Eğitimle, işitme engelli vatandaşların kurumda çalışan tüm personellerle kolay iletişim kurulabilmesi ve anlaşabilmesi hedefleniyor.

Bu kursta herkes birbirini anlayabilecek
Serik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü anlamlı bir çalışma yaparak açtığı işaret dili eğitim kurslarında personellerine de eğitim veriyor. Eğitimle işitme ve konuşma engelli vatandaşların resmi kurumlardaki işlerinde işaret diliyle derdini daha kolay anlatması ve istihdam, eğitim, sağlık, sosyalleşme, ifade, düşünce özgürlüğü gibi en temel insan haklarına erişimini sağlanması ve kurum personelinin de engelli vatandaşlarla daha sağlıklı iletişim kurabilmesi amaçlanıyor. 

"Esnaflara ve turizm sektöründe de yaygınlaştırmayı planlıyoruz"

Serik Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Şanlı, resmi kurum çalışanlarının işaret dilini öğrenmesinin, işitme engelli vatandaşlarla kolay iletişim kurulabilmesi ve anlaşabilmesi açısından önemli olduğunu kaydetti. Daha önce açılan 3 kursta 68, yeni açılan kursta da 20 kursiyere işaret dili eğitimi verdiklerini ifade eden Şanlı, daha çok resmi kurum çalışanlarının bu dili öğrenmesine önem verdiklerini ifade etti.

İşaret dili kursunu turizm sektöründe de yaygınlaştırmayı planladıklarını söyleyen Şanlı, "İlçemize yaklaşık 40 civarında kurs var bunlardan birisi işaret dili kursu. Ülkemizde ihtiyaç duyulan bu alanda dördüncü dönem kursumuz. Özellikle resmi kurumlarda ve diğer kuruluşlarda bu kursları yoğun bir şekilde açmayı planlıyoruz. Kurumların dışında da esnaflara ve turizm sektöründe de yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Özellikle devlet okulları, hastaneler ve tapu dairelerinde bu aşamada istihdam sağlanması gerekiyor. Çünkü gelen vatandaşlarımız zaman zaman iletişim kurmakta zorlanıyorlar. İster istemez karşılıklı anlaşılamayınca hatalı yapılan işlemler sonucu kişiler mağdur olabilmektedirler. Bu açığı kapatmak için Halk Eğitim Müdürlüğü olarak kurs açmayı gelen talepleri değerlendirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2017, 15:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83