Cihan Baba'dan şok açıklamalar

Cihan Baba'dan şok açıklamalar
Alanya Bahçeşehir Koleji eski sahibi Cihan Baba Bahçeşehir Koleji hakkındaki iddialara yanıt verdi. Baba, okulun devredilmesinin iç yüzünü de açıkladı.

Bahçeşehir Koleji hakkında yaşanan gelişmelerin ardından Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nde (AGC) bir basın açıklaması yapan Cihan Baba şu konulara değindi:

“MADDİ SIKINTILARDAN DEĞİL KENDİ İSTEĞİMİZLE DEVRETTİK”

“2006 yılında Bahçeşehir Kolejlerinin ilk franchise işletmesi olarak hayatımıza başladık. 2007-2008 eğitim döneminde okulumuzun kapılarını öğrencilere açtık. Yıllar içerisinde hızla yükselerek Cambridge diploması veren, özellikle voleybolda Türkiye şampiyonalarında her sene mücadele eden bağımsız spor kulübü olan, bağımsız fen lisesi olan, Iran, Arap ülkeleri, Rusya ve Avrupa ülkelerinden her yıl 200’e yakın öğrenci kaydı gerçekleştiren hem yerel de hem ulusalda pek çok bilimsel çalışmanın içinde bulunan, uluslararası pek çok çalışmaya liderlik eden, sadece Alanya’nın değil Türkiye’nin sayılı okullarından birisini hayata geçirdik.

2015 yılında AHEP’i BAU Global bünyesine dahil etme sürecinin ardından Bahçeşehir Kolejleri yönetimi ile fikir ayrılıklarımız baş göstermeye başladı. Bu durumu Sn. Enver Yücel ve Hüseyin Yücel ile paylaşıp, artık devam etmek istemediğimizi bildirdik. Okulumuzun genel merkez bünyesinde işletilmesi arzusunda olduğumuzu, başka bir marka veya kurucunun bunca yıllık emeği ve Bahçeşehir birikimini şehirde yürütemeyeceğini, o sebeple bu isteğimizin yerine getirilmesinin bizi mutlu edeceğini beyan ettik. Her ikisi de durumu olumlu karşıladı ve işlemlerin yürütülmesi işini Sn. Hüseyin Yücel’e bıraktık. Kendisinin isteği ile mülk satışı gerçekleştirildi ve geçiş dönemi olarak adlandırılabilecek birlikte yönetim başladı.
2019 Mart ayında son görüşmeleri başlayan devir süreci, normalde Temmuz ayında hayata geçirilecek olmasına rağmen türlü sebeplerle Ekim ayına bırakıldı. Ol Ekim 2019 tarihinde devir, Bahçeşehir Kolejleri Genel Merkezi bünyesinde bulunan ÇLK Eğitim Kurumları A.Ş firmasına yapıldı. İmza da Bahçeşehir Kolejleri Genel Müdürlüğü binasında Sn. Hüseyin Yücel’in de hazır bulunduğu toplantıda atıldı. Haberlerde yer aldığı gibi devir yaşanan maddi sıkıntılar sebebiyle değil, 14 Ekim 2019 tarihinde icra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel’in ve Genel Müdür Özlem Dağ’ın katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında ve Bahçeşehir Kolejleri tarafından medya mensuplarına dağıtılan basın bildirisinde de değinildiği gibi tamamıyla kendi isteğimizle gerçekleştirilmiştir. Bu devir hayata geçirilirken yıllardır üzerimizdeki sorumluluğun bilinci ile, maddi çıkardan ziyade manevi tatmin gözetilerek Bahçeşehir Kolejleri Genel Müdürlüğü tercih edilmiş, başka bir markaya veya kurucuya devir etmek hayalimizi dahi süslememiştir. Bu sebepledir ki Sn. Hüseyin Yücel’in benim şirketim dediği ÇLK Eğitim Kurumları’na okulumuzu devir etmek hususunda herhangi bir tereddüt yaşanmamıştır.
Ayrıca devir görüşmeleri süresince devir bedelinde mutabakat sağlanmıştır. Doğmuş doğacak tüm borç ve alacakları ile devir edilmiş; Yapılması gereken ödemeler ve tahsilatlar kuruşu kuruşuna 118111 tüm Genel Müdürlük ekibine, (finans direktörü Mustafa Koçak, şirket avukatı Nazlı Çelik, Genel Müdür Özlem Dağ ve icra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel) hem e-posta ortamında, hem de yapılan toplantılarda sunulmuş ve kendilerinden de ödemelerin ne zaman ve nasıl yapılacağı ile ilgili planları öğrenilmiştir.
 
“KOLEJİN MAHSUP SORUNU YOK”

Bahçeşehir Koleji Alanya’da mahsup sorunu yoktur. İşlettiğimiz dönemde velilere kolaylık sağlamak adına mal değiş tokuşu anlamına da gelen mahsup işlemi şirketimizce uygulanmaktaydı. Lakin mahsuplar ilgili eğitim dönemini kapsar, alınan mal veya hizmet karşılığında anında faturası ve tahsilat makbuzları karşılıklı alınır, hesap kapatılırdı. Buradaki esas konu, ilgili firmalara okulun açılışı sırasında alınan mal ve hizmet karşılığında Bahçeşehir Koleji Genel Müdürlüğünce ödeme yapılmamasıdır.
*Okul Ekonomik Sebeplerle Devir Edilmemiştir, tamamıyla isteyerek, bilerek ve üç yıldır süre gelen bir süreç sonucunda devir edilmiştir.
*Okulun Kirasının Yüksek Olmasından Dolayı Okul Binası Değiştiriliyor: Mülk sahipleri, aksine Bahçeşehir Kolejlerine olabildiğince imkân sağlamışlar, gerekli yardımı yapmışlardır. Buradaki temel düşünce ödemekle yükümlü olunan bedellerden kaçmaktır. 0 sebeple okul binası başka bir firma adı altında başka bir yerde faaliyete geçecektir.
 
“MAAŞ ÖDEMELERİ İÇİN PARA GÖNDEİRLMEDİ”

40 Saniye Öğretmenin Ücretinin Geciktirilmesi: Birlikte yönetilen bir geçiş döneminde, özellikle devrin gerçekleşmesi geciktirildiği dönemde vuku bulan olaylar nasıl sadece bizim sorumluluğumuz oluyor, anlayamıyorum. Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında maaş ödemeleri için para gönderilmediğinin kanıtı bendeki yazışmalarda mevcuttur. Çalışan maaşı sadece Enver Bey’in değil hepimizin en büyük kaygısıdır. Bizim gibi insanlar için bu durum mevzu bahis dahi edilemez. Ancak sormak isterim devir gerçekleşir gerçekleşmez Abit Uysal, Dönay Çöl, Esma Kayabaşlı, İlyas Pınaroğlu, Niyazi Erdem, Serdar Polat, Hasan Belen, Abdullah Ünal, söz verildiği halde neden işe devam ettirilmemiştir? İstifaları alındığı halde tazminatları neden ödenmemiştir. Bu kişiler Enver Bey’in uykusunu kaçırmamakta mıdır?
 
*20.000.000 TL Borç Ödedik, Hala Ödüyoruz, Ödeyeceğiz: Bir cümlede 3 zamanı da kullandı Enver Bey. 20.000.000 TL ödedik dedi, hala ödüyoruz dedi, ödeyeceğiz dedi. Öncelikle belirtelim bizim devrimizde 20.000.000 TL’lik bir anlaşma yok. Bize ödenen 20.000.000 TL para hiç yok. 20.000.000 TL ödemeye devam ediyorlarsa okula neden icra geliyor. Aksine bugüne kadar 2.567.459,99 TL ödeme yapıldı. AYRICA finans direktörü Mustafa Koçak’a 1.774.707 TL’lik senet teslim edildi. Okula ait 3.000.000 TL’lik demirbaş da kendilerine bırakıldı.
 
*Sigortasından Öğretmenin Bilmem Nesine Kadar: Haziran ayından bu yana devlet ödemeleri, taksitlendirmeler de dahil olmak üzere yapılmıyor. Sigortayı ödüyorum anlamı çıkıyor Enver Bey’in anlatımından. Aksine SGK’ya para ödenmediği için ÇLK firmasına Alanya SGK ilçe Müdürlüğü yazı ile tebliğ ettiği halde, bu borç bizim değildir deyip süreci uzatmışlardır, devlete ödemekle yükümlü oldukları bedelleri bilerek ve isteyerek ödememişlerdir.
*Borcu Bitmiyor: Borç da alacak gibi bellidir. Devir görüşmeleri süresince devir bedelinde mutabakat sağlanmıştır. Yapılması gereken ödemeler kuruşu kuruşuna ilgili tüm Genel Müdürlük ekibine, (finans direktörü Mustafa Koçak, şirket avukatı Nazlı Çelik, Genel Müdür Özlem Dağ, ve icra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel) hem e-posta ortamında, hem de yapılan toplantılarda sunulmuş ve kendilerinden de ödemelerin ne zaman ve nasıl yapılacağı ile ilgili planları öğrenilmiştir. Fakat bir gün bile belirlenen ödeme planlarına uyulmamış, ödemeler; bize ait değil, mahkemeye verin, Cihan Baba’dan alın, Cihan Baba sizi de dolandırmış vb. söylemlerle gerçekleştirilmemiştir. Zaman kazanılmaya çalışılırken pandemi süreci işlerini kolaylaştırmıştır. Kime borç var, nasıl var ben bilemem. Elbette bunları Enver Bey’in bilmesi beklenemez ama icra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel’e, Genel Müdür Özlem Dağ’a, şirket avukatı Nazlı Çelik’e, Finans Direktörü Mustafa Koçak’a sorarsa onlar tüm detayları ile bilirler ve Enver Bey’i aydınlatabilirler.
İnsan bu kadar yılın ardından okuluna icra getirir mi? Okulun Genel Müdürlük okulu olduğu Enver Bey tarafından doğrulanmışken, icra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel tarafından doğrulanmışken, Genel Müdür Özlem Dağ tarafından doğrulanmışken, sözleşmenin gereğini yapıp büyük çoğunluğunu okulun açılışı sırasında yapılan alışverişlerin kapsadığı, gerisinin ise 13 yıllık hesap düzeltmelerinden kaynaklanan ödemelerin gerçekleştirilmemesini anlayamıyorum.
*Okula Yatırım Yapılmadı: Birlikte yönetim döneminden önce 2015-2016 yıllarında okula yatırım şahsım tarafından bizzat yapılmıştır.
Enver Bey’in konuşmasında birden fazla kere doğrulamasına rağmen, icra Kurlu Başkanı Hüseyin Yücel’in basın toplantısında üzerine basa basa söylemesine rağmen, Genel Müdür Özlem Dağ’ın Hüseyin Yücel’i tekrar etmesine rağmen, 15 Kasım 2019 tarihinde sadece Alanya gazetelerine servis edilen “Bahçeşehir eğitim kurumlarından yapılan  açıklamada, Alanya Bahçeşehir Koleji’nin işletmesinin Bahçeşehir Kolejleri genel müdürlüğüne devredildiğine ilişkin yerel basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamakla birlikte, Alanya Bahçeşehir koleji kurulduğu tarihten bu yana olduğu gibi frenchise sistemi içerisinde bir başka eğitim  yatırımcısına devredilmesi sağlanmıştır” haberi neden yaptırılmıştır. (internetten bulunabilir)
Enver Bey’in konuşmasında birden fazla kere doğrulamasına rağmen, icra Kurlu Başkanı Hüseyin Yücel’in basın toplantısında üzerine basa basa söylemesine rağmen, Genel Müdür Özlem Dağ’ın Hüseyin Yücel’i tekrar etmesine rağmen, 21 Mayıs 2020 tarihinde mülk sahibine ihtarname gönderilerek binayı 2 ay içerisinde terk edeceklerini beyan etmelerine rağmen, mevcut binada kayıt almaya devam etmek ve çıkan söylentileri yalanlayarak bu binada devam edeceğiz demek ne kadar etiktir?
Enver Bey’in konuşmasında birden fazla kere doğrulamasına rağmen, icra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel’in basın toplantısında üzerine basa basa söylemesine rağmen, Genel Müdür Özlem Dağ’ın Hüseyin Yücel’i tekrar etmesine rağmen, Genel Müdür Özlem Dağ imzasıyla velilere 23 Haziran 2020 tarihinde whatsapp üzerinden gönderilen yazıda “Bahçeşehir koleji Alanya kampüsümüzün yerel ortaklarımızla yürütülen faaliyetine 2019-2020 eğitim öğretim döneminin tamamlanması ile son verilmiş olup, Bahçeşehir Koleji markamızla ve yeni lokasyonumuzda 2020-2021 eğitim öğretim dönemi itibarıyla genel müdürlüğümüz bünyesi ve himayesinde olacak merkez kampüsümüzde faaliyete başlayacağımızı bilgilerinize sunarım” ifadesi ile ne amaçlanmaktadır?
 
Benim de en büyük temennim bu yöndedir, inşallah Enver Bey, beni şaşırtır ve okulun borcunu öder. Şayet okulun borcunun dışında bir ödeme gerçekleşmiş veya gerçekleşecek olursa kendi ellerinde muhafaza ettikleri ve tarafıma teslim etmedikleri teminat çekimizden ve bilimum çeklerimizden ödedikleri miktarı tahsil edebilirler.
 
“ENVER BEYİN İDDİALARI ASILSIZ”

Özetlemek gerekirse, bizler doğduğumuz ailenin sorumluluklarını üzerinde hisseden insanlar olarak, bu işi kurarken de yönetirken de devir ederken de ömrümüzün sonuna kadar utanmayacağımız, hep gururla hatırlayacağımız anılarımız olsun istedik. Bu sebeple 13 yıl Bahçeşehir markasına değer katarak ve kendi öz malımız görerek çalıştık, markayı da okulu da büyüttük. Alanya da Markayı o kadar benimsedi ki anaokulundan üniversiteye kadar Bahçeşehir markasına sahip çıktı.
Bizler devri düşüneceğimize okulun arazisine rezidans, avm, vb. düşünebilirdik. Bizi bu devri yapmaya iten neden bugüne kadar mezun ettiğimiz ve hali hazırda okutmaya devam ettiğimiz öğrencilerimiz, velilerimiz, çalışanlarımızdı. Bizler bunun için devri gerçekleştirirken bir an bile bir başka markayı düşünmedik, bir başka kurucuyu düşünmedik, bir başka iş dalını düşünmedik.
13 yıl insan hayatında büyük bir zaman dilimidir; ben her zaman benim 3 çocuğum, 2 adresim var derdim. Hep de bunu kendime şiar edinmişimdir. Enver Bey’in söylediği gibi bakkalından fırıncısına borcu olan birisi hiç olmadım, böyle bir aileye ve eşe de sahip değilim. Şirket mallarımı, şirket hesaplarımı, şahsi mallarımı kaçırmadım, aile mallarımızı kaçırmadık, bir an bile Alanya’dan ayrılmadık, aksine devir sürecinin ardından hayatımızda hiç olmayan kavramlarla tanıştık. Hayatımızda bilmediğimiz ve hiç tecrübe etmediğimiz bir sürece girdik.
Haftalardır yazılıp çizilmesine rağmen, aylardır yaşadığımız olumsuzluklara rağmen yakın çevremiz dışında kimseye Bahçeşehir’in bize yaptığı ayıpları aktarmadık. Ta ki Enver Bey televizyona çıkıp hakkımda asılsız iddialarda bulunana kadar.
Televizyon programında Enver Bey konuşurken anladım ki; 13 yıl ben başka bir şeye inanmışım. Gelinen süreç sadece benimle alakalı değildir. Söylenenlerden şu sonucu çıkardım; bu aynı zamanda Alanya halkının sağduyusunu ve zekasını küçümsemektir.
Yine de son söz olarak diyorum ki; gençlerin hayatlarına dokunan bizler, bu sorunu istenilen platformda tartışabilir, kamuoyunu bilgilendirebilir, yaratılan olumsuzluklar’ birlikte çözebiliriz.” 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2020, 16:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83