EĞİTİMDE YÜCEL FARKI

Alanya Belediyesi Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Belediyesi Konaklı Ek Hizmet Binası’nın, ALKÜ’ye 3 yıllığına tahsisiyle ilgili protokolü imzaladı.

EĞİTİMDE YÜCEL FARKI

 İmza töreninin ardından basın mensuplarına açıklama yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin, Alanya’nın üniversitesi olduğunu vurguladılar.

banner111
 Üniversitenin kurulalı bir yıl olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Pınarbaşı, “Ben 10 aydır ALKÜ Rektörü olarak görev yapıyorum. Göreve geldiğimde Kestel Kampüs’ünde çalışmaya başladım. Kestel’de fiziki mekanlar yetersizdi. Rektörlük teşkilatımız ve memurlar gelmeye başlayınca artık orası bize yetmemeye başladı” dedi.

ALANYA BELEDİYE BAŞKANI YÜCEL SORUNUMUZA EL ATTI

“Yeni çözüm arayışımıza Alanya Belediye  Başkanı Adem Murat Yücel cevap verdi” diyen ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı şunları kaydetti: 
“Sene başından beri Alanya Belediyesi Konaklı Ek Hizmet Binası’ndayız. Sağolsun Belediye Başkanımız hiç tereddüt etmeden burayı bize tahsis etti. Bu tahsisi resmi bir protokolle kayıt altına almak istedik. Bugünkü protokolle 3 yıl boyunca o binayı Rektörlük Binası olarak kullanmaya devam edeceğiz. Sayın Başkanımıza eğitime destekleri için tekrar teşekkür ederim.”

“ÜNİVERSİTELER BİR ŞEHRİN KÜLTÜRÜNE, ORTAK DEĞERLERİNE VE TİCARETİNE YÖN VERİR”

Üniversitelerin bir şehrin kültürüne, ortak değerlerine ve ticaretine yön veren özerk yönetimler olduğunun altını çizen Alanya Belediye Başkanı Adem Murt Yücel, yapılan protokolün Alanya’ya ve üniversiteye hayırlı olmasını diledi. Başkan Yücel, “Üniversitelerin şehirlere kazandırdıklarını hep birlikte görüyoruz. Biz yerel yöneticiler her zaman söyleriz, sağlık bir eğitim, iyi bir istihdam diye… Eğitim bizim vazgeçilmez unsurlarımızdandır” dedi.

“BUGÜN OLDUĞU GİBİ YARIN DA EĞİTİMİN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”

Alanya Belediyesi Konaklı Ek Hizmet Binası’nın daha önce Eğitim Fakültesi olarak kullanıldığını da hatırlatan Belediye Başkanı Yücel, ALKÜ’nün kurulmasından itibaren Rektörlük Binası olarak kullanılmaya başlandığını söyledi. “Mayıs ayında alınan meclis kararı doğrultusunda resmiyete bağlamak için değerli Rektörümüzle bir protokol yaptık ve bunu da basın aracığıyla kamuoyu ile paylaşıyoruz.” ifadelerini kullanan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bugün olduğu gibi yarın ve her zaman eğitimin destekçisi olacaklarını söyledi.
Yücel, eğitim ve sosyal yaşamla ilgili şehre kazandırılacak her türlü çalışmanın yanında olmak için üniversitenin yanısıra tüm kurumlarla da dirsek temasında olmak istediklerini sözlerine ekledi.

“VAZİYET PLANINI AĞUSTOS’TA KALKINMA BAKANLIĞI’NA SUNACAĞIZ”

ALKÜ Kestel Yerleşkesiyle ilgili de bilgi veren Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ( ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Vaziyet Planıyla ilgili çalışmaların bu hafta tamamlanacağını söyledi. Rektör Pınarbaşı, 3 boyutlu kampüs vaziyet planını Ağustos’ta Kalkınma Bakanlığına sunarak, yatırım bütçesi talep edeceklerini kaydetti. Pınarbaşı, “Önümüzdeki yıl içinde de binalarımız orada yükselmeye başlayacak.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2016, 15:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83