Emişbeleni zeytin fidanları ile buluştu

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından oluşturulan, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Alanya Belediyesi işbirliğiyle ilçemizde yürütülen “Eko Okullar Programı” çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında eylem planları esas alınarak bugün Emişbeleni İlkokulu’na “Zeytin Fidanı Dikimi Etkinliği” gerçekleştirildi.

Emişbeleni zeytin fidanları ile buluştu
Sabah saatlerinde okul bahçesi ve okula ait arazide yapılan dikim çalışmalarına Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, Park Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, Belediye ziraat mühendisleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

EKO TEAM OKUL BAHÇESİNE 100 ADET ZEYTİN DİKTİ

Kentin tarımsal zenginliklerinin öğrencilere aktarılması ve çevrenin korunmasına dair yürütülen projelere destek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından temin edilen 100 adet zeytin fidanı, Emişbeleni İlkokulu bahçesine Eko Team öğrencileri ve Alanya Belediyesi personelleri tarafından dikildi.

40 Eko Team öğrencisi ve Eko Okul Koordinatör öğretmenlerinin eşliğinde gerçekleştirilen Dikim Etkinliği’nde, ağaçların dikiminin ne şekilde yapılacağı, dikkat edilmesi gereken hususlar ve zeytin ağacının ekolojik çeşitliliğe katkısı konusunda öğrencilere bilgi verildi.

ÖĞRENCİLERE YEŞEREN KALEM HEDİYE EDİLDİ

Etkinliğin ardından öğrencilerle çevrenin korunmasına dair bir söyleşi gerçekleştirildi. Daha sonrası Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından etkinliğe katılan öğrencilere “Çevremi Koruyorum” kitabı ve “Yeşeren Tohum Kalem” dağıtıldı.

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş yaptığı açıklamada, çevrenin korunması ve çevre bilincinin yaygınlaştırılmasına yönelik okullar düzeyinde yürütülen çalışmaların, Eko Okullar Projesi Etkinlikleri’yle devamlılığının sağlanacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 15:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83