Er'den öğrenci ve velilere önemli duyuru

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er Bursluluk sınavı sonuçlarının bugün açıklanacağını söyledi.

Er'den öğrenci ve velilere önemli duyuru
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 2017 bursluluk sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih resmen duyuruldu. Yüzbinlerce kişinin heyecanla beklediği PYBS sınavı sonuçları için geri sayım başladı. MEB'in yaptığı duyuruya göre bursluluk sınav sonuçları bugün açıklanacak. Sonuçlar meb.gov.tr ve odsgm.meb.gov.tr adreslerinden erişime açılacak. 

PYBS Bursluluk Sınavı sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Binlerce öğrencinin gözü MEB'den gelecek açıklamaya çevrildi.. Milli Eğitim Bakanlığı dün yaptığı açıklamada Bursluluk Sınavı sonuçlarının bugün "meb.gov.tr" ve "odsgm.meb.gov.tr"de ilan edileceğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 10 Haziran'da 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik düzenlediği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçlarını ne zaman açıklayacağını duyurdu. Yurt içinde 848 merkezde, 4 bin 39 okulda, 62 bin 146 salonda, KKTC'de bir merkezde olmak üzere, toplam 1 milyon 110 bin 563 öğrencinin katıldığı bursluluk sınavının sonuçları 18 Temmuz'da MEB resmi sitesinde yayınlanacak.

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

MEB bursluluk sınavı sonuçlarını 18 Temmuz'da açıklayacak. Sonuçlar "//www.meb.gov.tr" ve "//odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinden öğrenilebilecek. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde "Sınav Sonuç Belgesi" ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir.

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi, 
b. Cevap kâğıdının dönüş sınav güvenlik poşetinden çıkmaması, zarar görmüş olması ya da cevap kâğıdının çıkmaması, 
c. Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi, 
ç. Başka öğrenciye ait sınav evrakının kullanılması, 
d. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi, e. Üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar(işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri sınav anında öğrencinin yanında bulundurması, 
f. Dönüş sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla sınav evrakı gönderilmesi, g. Öğrencinin salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilmesi, ğ. Sınava girdiği hâlde, işaretlemeyi cevap kâğıdına yapmaması, 
h. Sınav evrakındaki fotoğraf ve bilgilerle geçerli kimlik belgesinde uyuşmazlık olması,
i. Sınav evrakına zarar verilmesi (sınav sürecince soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak; teslim etmemek ve benzeri), durumlarında “Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi” nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için, salon görevlilerince hazırlanan tutanaklar dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

Bursluluk Başlangıcı

Bursluluğu hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e-Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecektir.

Bursluluğun Devamı/Sona Ermesi

Bursluluğun devamı veya sona ermesine ilişkin iş ve işlemler “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nin 18. Maddesine göre yapılacaktır

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2017, 12:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83