Evliliğe ilk destek Büyükşehir’den

Büyükşehir Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezleri, halkın sosyal, psikolojik ve hukuksal ihtiyaçlarına destek oluyor. Hayatlarını birleştirecek çiftlere ‘Evliliğe İlk Adım Projesi” ile ilk destek Büyükşehir Belediyesi tarafından veriliyor.

Evliliğe ilk destek Büyükşehir’den

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nde vatandaşlara psikolog, sosyal hizmet uzmanı, aile danışmanı, diyetisyen ve çocuk gelişim uzmanı eşliğinde birebir danışmanlık hizmeti veriliyor. Bu kapsamda evlenecek çiftler için de hayata geçirilen ‘Evliliğe İlk Adım Projesi’ ile çiftlere ilk destek Büyükşehir Belediyesi’nden geliyor.

banner111
MUTLU AİLE TABLOSU

Proje ile dünya evine girmeye hazırlanan çiftler ve aile hayatında sorun yaşayan bireyler danışmanlık hizmeti alabiliyor. Aile danışmanları tarafından evlilik öncesi aile eğitimleri verilerek, çiftlerin evlilik hayatına hazır hale getirilmesi amaçlanıyor. Evliliğe karar vermiş olan çiftler, evlilik kurumundan kaynaklanan rol ve sorumluluklar, evlilik birlikteliğinin getirdiği yükümlülükler konusunda bilinçlendiriliyor. Aile Danışmanı ve Psikolog Gülnihal Öcal, “Bireylerin evlilikten beklentilerini orta noktada buluşturmaya çalışıyoruz. Sürecimiz seminer programları ve terapi süreci şeklinde ilerliyor. Terapi sürecinde bireylerin nasıl bir mutlu aile tablosu istediklerine yönelik düşüncelerini değerlendiriyoruz. Evlilik arifesinde olan çiftlere aileyi daha sağlıklı kurabilmeleri için danışmanlık hizmeti veriyoruz” dedi.

ÇOCUK VE ANNEYLE KALİTELİ ZAMAN

Aile Eğitim Merkezlerinde ‘Anne Benimle Oynar mısın Projesi’ ile de, çalışma hayatı sebebiyle çocuğu ile kaliteli vakit geçiremeyen ebeveynlere hafta sonu her Cumartesi teori eğitim ve davranış gözlem saatini içeren 14 haftalık bir eğitim programı veriliyor. Bu program çerçevesinde; zihinsel gelişimi destekleyen oyunlar, İngilizce dersleri, satranç, sanatsal faaliyetler ile anne ve çocuk bağını kuvvetlendirip kaliteli zaman geçiriyor.

ENGELSİZ YOGA

Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi’nde engelli çocuklar için de kurslar veriliyor. Engellilerin sosyalleşmeleri ve güzel zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla bale‚ dans‚ piyano‚ el sanatları faaliyetleri gerçekleştiriyor. Özellikle engelli öğrencilere ve velilere yönelik yetişkin yogası büyük ilgi görüyor.


Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2017, 10:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83