Genç Tema tanışma toplantısı düzenledi

ALKÜ Genç Tema Kulübü yeni dönemde yapılacak olan faaliyetlerinde görüşüldüğü tanışma toplantısını 70 kişilik katılımla gerçekleştirdi.

Genç Tema tanışma toplantısı düzenledi
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Genç TEMA Kulübü, Kulüp Başkanı Berat Türkarslan ve Başkan Yardımcısı Sabriye Balcı önderliğinde düzenlenen tanışma toplantısına olumsuz hava koşullarına rağmen 70 gönüllünün katılımı ile Cafeteria WE'de gerçekleştirdi. Toplantı da ilk olarak görev dağılımı yapıldı. 10 Ekim saat 15:00'da işletme fakültesi konferans salonunda gerçekleşecek olan internet fenomeni Kemal Ekşioğlu ve Mehmet Ekşioğlu konferansı için son düzenlemeler yapıldı.

Bu dönem Alanya yerelinde ve üniversite içerisinde 50'den fazla projesi olan bu ekip, hem kaynaştı hemde birbirinden eğlenceli oyunlar oynadı.

GENÇ TEMA NEDİR?

ALKÜ Genç Tema kulübü 3 Aralık 2016 tarihinde açıldı. Kulüp açıldığı günden bu yana çok güzel projelere imza attı ve atmaya da devam ediyor. Genç Tema'nın kısa sürede yaptığı etkinlikler şu şekilde: 

Genç Tema'lar ilk olarak 6 Aralık 2016'da açtıkları ilk standda yeni gönüllülerini bulmaya başladı. 

11 Aralık 2016'da ilk koordinasyon toplantısını gerçekleştirerek ardından gelecek başarılı projelerin adını duyurdu. 

18 Aralık 2016'da yapılan genel toplantıda elliyi aşkın gönüllüsünün katılımı ile üniversite içerisinde adını duyurmaya ve farkındalık yaratmaya kocaman bir adım attı.
 
24 Şubat 2017'de kardeş okul Kestel Alantur Ayhan Şahenk Ortaokulunda minik arkadaşları ile ilk etkinliğini faaliyetine gecirdi.

FARKINDALIK İÇİN KOŞTULAR


"Biz koştukça gülecek dünya" diyerek Runatolia 2017'de farkındalık yaratmak adına koştu.
 
Yine "Kim Demiş Kadınlar Futboldan Anlamaz!" diyerek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde kadın erkek demeden bir topun peşinde onlarca Genç Tema'lı koştu.

Hiç hızını kesmeden 20 Mart'ta "Doğadaki Yaşamım Ekibi" ile Siedra'da doğa yürüyüşü düzenlediler ve bu onlar için en büyük adımdı. 

23 Mart'ta "Hayallerimizi Dikiyoruz" diyerek kitap kardeşi Kestel Alantur Ayhan Şahenk Ortaokulu ile birlikte 121 minik kardeşi ile 121 hayali toprağa kavuşturarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk Hatıra Ormanı'nı doğaya kazandırdı. 

5 Nisan'da "Otizmin farkındayız, her yönüyle otizm diyerek;" her yıl farklı ülkelerin ev sahipliğini yaptığı Otizm Festivali'ni bu yıl üniversiteninde desteği ile festivalin bir kolunu Alanya'da gerçekleştirerek büyük bir başarıya daha imza attı.
 
SOKAK KEDİLERİNİ UNUTMADILAR

3-4 Mayıs'ta üniversite bünyesinde gerçekleştirilen Bahar Şenliklerinde sayısı hızla artan kömür santralleri hakkında konuştu kâh bağışlar topladı kâh gönüllü derken Sokak Kedileri İçin barınak projesinin ilk adımını atmış olup üniversitenin de desteği ile Alanya 17. Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali'nde bu projeye son noktasını getirerek 22 Ekim 2017'de sokak kedileri için barınak temelini atmış oldu.
5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve Kulüp Danışman Hocası Yard. Doç. Dr. Işık Çiçek'in de katılımı ile kardeş okul Kestel Alantur Ayhan Şahenk Okulu'nda "Kazanırken Kaybetmek Kaybederken Kazanmak" adlı oyunuyla dönemin son etkinliğini gerçekleştirmiş oldu.

1 Ekim ve 8 Ekim'de stand haftasında aralarına katılan onlarca gönüllüsü ile olumsuz hava koşullarına rağmen dönemin ilk toplantısını gerçekleştirecek yeni projelerinden ve etkinliklerinden konuştu eğlenceli vakit geçirdi.

YENİ PROJELER YOLDA


10 Ekim 2017'de ALKÜ İşletme Fakültesinde Saat 15.00'da sosyal medya fenomeni Kemal Ekşioğlu ve kulübün büyük destekçisi Mehmet Ekşioğlu ile "Damla Damla Sevgi projesini" konuşarak 2017-2018 eğitim yılına ilk etkinliği ile adım atmış olacak.

10 Kasım'da ALKÜ kampüsünün ilk temelini Mustafa Kemal Atatürk Ormanı ile toprağa kazandıracak.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2017, 13:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83