Girenes'i duygulandıran sürpriz

Alanya doğumlu olan Yaşar Holding yöneticisi Hasan Girenes, yakın dostu Avukat Mehmet Gün'ün kendi adına sürpriz yapıp Atatürk Ortaokulu'na hediye ettiği Z Kütüphane'nin açılışında gözyaşlarına hakim olamadı"

Girenes'i duygulandıran sürpriz

 1960 yılında Alanya'da dünyaya gelen, ilkokulu Hacet Köprüsü yanındaki Atatürk İlkokulu'nda okuduktan sonra İstanbul'a giden ve meslek yaşamında hızla ilerleyerek gıda devi Yaşar Holding'in Tarım, Hayvancılık, Balıkçılık İcra Başkan Yardımcısı olan Hasan Girenes, hayatının en anlamlı hediyesini 5 yıl eğitim gördüğü okulda aldı. Türkiye'nin en büyük avukatlık bürolarından biri olan Gün-Partners Avukatlık Bürosu sahibi, Avukat Mehmet Gün, dostlukları çok eskilere dayanan Hasan Girenes adına Atatürk Ortaokulu'na 'Z Kütüphane' yaptırdı. Okul binasındaki kütüphanenin açılışına Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Hasan Girenes, eşi Sema Girenes, avukat kızı İrem Girenes, hayırsever işadamı Hüseyin Girenes, eğitimci ağabeyi Mustafa Girenes ile babaları Ahmet Girenes de katıldı.

banner111


'BANA BÜYÜK DOSTLUK YAPTI'

Kütüphanenin açılışı öncesi konuşan Avukat Mehmet Gün, kitap konusundaki bilgisi ve sevgisinin derin olduğunu söylediği Hasan Girenes'e yakınlarının da desteğiyle böyle bir sürpriz yapmaktan ötürü büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Gün, "Hasan Girenes bana çok büyük dostluk yaptı. Ben de bunun için kendisine bir hediye vermek istedim. Biliyorum, maddi değeri olan bir hediye verseydim almayacaktı. Ben de onun reddedemeyeceği bir şey yapmak için yanımızda staj gören kızı İrem'den bilgi alıp bu okuldan mezun olduğunu öğrendim. Biz zaten okullara kitap bağışı yapıyoruz. Bu okulun da bir kütüphaneye ihtiyacı olduğunu öğrendik. 'O zaman biz bu kütüphaneyi Hasan Girenes adıyla hediye edelim' dedik" açıklaması yaptı.


SÜRPRİZİ OKULUN İÇİNDE ÖĞRENDİ

Alanya'ya, bir yakınlarının düğün töreni için geldiğini zannederken son ana dek sürprizden haberi olmayan Hasan Girenes ise bu açıklama karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Bir süre konuşamayan ve gözyaşlarına boğulan Girenes, "Bazen insanın yaşamında öyle sürprizler olur ki, bu, yaşamı boyunca unutulmaz. Bugün de böyle muhteşem bir sürprize tanıklık ediyoruz. Bana yaşamımdaki en muhteşem hediyeyi sunan kamil, alicenap, yüce gönüllü Mehmet Gün dostuma çok teşekkür ederim. Öyle büyük bir jest yaparak canım memleketime, sıralarında oturduğum bu güzel okula çok kıymetli bir kütüphane armağan etmiş oldu. İnanılmaz bir mutluluk ve gurur yüklüyüm. Şu anda kendi ismime ithafen, daha ben hayattayken bir kütüphane açılıyor" dedi.


'ADIMI YAZMAYI BURADA ÖĞRENDİM'

Bunun kendisi için inanılmaz bir duygu olduğunu dile getiren Girenes, "Kitapları çok seviyorum. Hatta 'Kitap tiryakisiyim' diyebilirim. Tek zaafım kitaplar. Biz bu okulda eğitim görürken önlüklerimiz karaydı ama fikirlerimiz, ufkumuz apaktı. Ben adımı soyadımı yazmayı, rakamları burada öğrendim. Burada geçirdiğim 5 yıl boyunca belki yaşamımın belki en büyük sermayesini edindim. O nedenle hiçbir şeyini unutmuyorum" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından kısa adı "Z Kütüphane" olan Zengin Kütüphane'nin açılış kurdelesi kesildi. Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Z Kütüphane'nin önemini anlatırken, Hasan Girenes'in kardeşi, Oba'ya Fen Lisesi de yaptıran Uğurlu Kuyumculuk sahibi Hüseyin Girenes, ailesine ve katılımcılara bu anlamlı güne tanıklık ettikleri için teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 16:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83