'Gönüllü ol fark yarat'

Alanya Belediyesi’nin Gönüllü Ol Fark Yarat projesiyle, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencileri engelli bireylerle bir araya gelerek çeşitli etkinliklerde bulundu.

'Gönüllü ol fark yarat'

 Alanya Belediyesi'nin yürüttüğü "Gönüllü Ol Fark Yarat" projesi ile engelli bireyler her kesimden kişilerle bir araya gelmeye devam ediyor. ALKÜ’lü öğrenciler, sosyal sorumluluk çalışması çerçevesinde Alanya Belediyesi ile iş birliğinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Öğrenciler bu aktivitelerle birlikte engelli bireylerin hayatlarındaki zorlukları yakından tanıma fırsatı buldu. Ayrıca öğrencilere ‘Toplumda Engelli Farkındalığı’ semineri verildi.

banner111
ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİLER

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencileri ilk olarak Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederken engellilerle röportaj yaparak onların yaşamlarını daha yakından öğrenme fırsatı buldu. Öğrenciler daha sonra Engelsiz Sanat Atölyesi’nde El Sanatları Öğretmeni eşliğinde engelli çocuklarla atölye çalışması gerçekleştirdi.

ÖĞRENCİLERE TOPLUMDA ENGELLİ FARKINDALIĞI SEMİNERİ VERİLDİ

Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Psikoloğu Esra Yemez tarafından Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencilerinin engellilik alanında farkındalığını sağlamak adına “Toplumda Engelli Farkındalığı” semineri verildi. Seminer kapsamında öğrencilere engelli tanımı, engel grupları, engel gruplarına göre davranış şekilleri, işitme engellilerin dünyası ve temel işaret dili ile engelli bireylere empati konu başlıkları uygulamalı olarak aktarıldı.

Seminer kapsamında öğrencilerin uygulamaya katılımı sağlanarak engelli bireylerin psikolojileri, yaşam içerisinde karşılaştıkları güçlükler ve doğru yardım teknikleri konularında bilgilendirme yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 16:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83