'Hedefimiz Akdenizin Uluslararası dijital üniversitesi olmak'

'Hedefimiz Akdenizin Uluslararası dijital üniversitesi olmak'
Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. A.Ekrem ÖZKUL kendisini ziyarete gelen Makedonya’nın Ohrid kentinde bulunan Enformasyon Teknoloji Üniversitesi (UIST) İletişim Ağları ve Güvenliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nikolai Siniak kurumlararası iş birliği konularını görüştü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Özkul, konuğu ile çok verimli bir görüşme yaptıklarını belirtti. Toplantıda, Prof. Siniak’ın görev yaptığı Makedonya’daki UIST yanında, İsviçre ve Belarus gibi ülkelerdeki üniversitelerle de öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ve ortak program ve projeler geliştirme yönünde karar alındı. Bu doğrultuda ortak çalışma çerçevesi içeren bir protokol hazırlanarak en kısa zamanda hayata geçirilecek.

Prof. Özkul bu vesile ile AHEP Üniversitesinin hedefinin Akdeniz’in uluslararası dijital üniversitesi olmak olduğunu belirtti. “Dijital teknolojilerin zaman ve mekan kısıtlaması kaldırması yanında eğitimi kalitesini de geliştirme potansiyeli bulunuyor ve bundan azami şekilde yararlanacağız” diyen Özkul, “Bu doğrultuda uzaktan eğitimle ya da yüz yüze veya karma modellerle sunacağımız programlara hem dünyanın her yerinden öğrencilerin katılmasını bekliyoruz. Öğrencilerimize eğitim gördükleri alanın yetkinlikleri yanında 21. yüzyıl becerileri olarak adlandırılan liderlik, kritik düşünme, problem çözme, takım çalışması gibi iş ve yaşam bilgi ve becerileri kazandırmak istiyoruz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2020, 11:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83