'İzmir Marşı skandalı provokasyon kokuyor'

Alanya'da okullarını bir müzik yarışmasında temsil etmek üzere prova yapan bir grup öğrenci İzmir Marşı'nın seslendirince, okul yönetimi rahatsız olduğu iddialarına İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er yanıt verdi.

'İzmir Marşı skandalı provokasyon kokuyor'
Son zamanlarda daha sık gündeme gelen ve spor müsabakalarında devamlı söylenen İzmir Marşı'nın, Alanya Lisesi'nde yasaklandığı iddia edildi. Bir GSM firmasının müzik yarışmasında okullarını temsil etmek üzere prova yapan bir grup öğrencinin, prova sırasında İzmir Marşı’nı seslendirmesinden okul yönetiminin rahatsız olduğu ve öğrencilere, “Bu siyasal bir marş, söylemesinler” diye haber gönderdiği ileri sürüldü.

Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, olayın provakasyon koktuğunu söyledi. 

Alanya Lisesi Müdürü Bülent Şen ile görüşerek olayın detayları hakkında bilgi aldığını ifade eden Er, şöyle konuştu: 

"Okul yönetimine intikal eden bir durum olmadığı, olduysa bile bunun birkaç öğrenci ve öğretmen arasında vuku bulan münferit bir hadise olma ihtimali bulunduğunu öğrendim. Konuyla ilgili 27 Şubat Pazartesi günü (yarın) Alanya Kaymakamı Sayın Mustafa Harputlu ile de görüşüp inceleme başlatacağız, belki ilerleyen aşamada soruşturma da açabiliriz. Bu konu provokasyon kokuyor. Çünkü olayın nasıl meydana geldiği ile ilgili okulda hiç kimsenin bilgisi yok. Üstelik bu iddianın sadece marjinal sol haber sitelerine servis edilmesi de provokasyon iddiamızı güçlendiriyor. İzmir Marşı yasaklı bir marş değil, aksine bizim her zaman gururla seslendirdiğimiz ve dinlediğimiz bir marştır. Dolayısıyla böyle bir yasaklama söz konusu dahi olamaz."

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2017, 17:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83