“KIYMETLİ BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ”

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), öğrencilere yönelik düzenlediği sosyo-kültürel etkinliklere devam ediyor.

“KIYMETLİ BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ”
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin (ALKÜ) bu haftaki konuğu Yazar ve Şair Feyzullah Tecirli oldu. Yazar ve Şair Feyzullah Tecirli ALKÜ’lü öğrencilerle, “21.Yüzyıl Dünyasında Gençlik Hareketleri” adlı bir söyleşi gerçekleştirdi. Yaşadığı deneyimleri öğrencilerle paylaşan Tecirli, öğrencilere kitap okuma tavsiyesinde bulundu. ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe ise ALKÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Gültekin, İller Bankası Bölge Müdürü Faik Yücel Esen, Daire Başkanları, Dekan Yardımcıları, Akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin Çanakkale Kara Savaşlarının yıl dönümüne değinerek, “Çanakkale’de hayatını kaybeden şehitlerimiz ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, Allahtan rahmet diliyoruz. Burada öğrenci olmanın, bu sıralarda oturmanın bir bedeli var. Bunların fakında olmalıyız. Bir meslek erbabı olalım diye üniversitedesiniz. Ancak üniversite yılları sadece meslek edinilen yerler olmamalı. Çünkü hayat sadece meslek demek değildir. Burada hocalarınızın anlattığı her bir dersin bir anlamı olacak. Bunların faydasını mutlaka ilerde bir yerde göreceksiniz. Onun ötesinde hayata dair sosyal, kültürel ve siyasi olarak da kendinizi yetiştirmeniz gerekiyor. Bizim ülkemiz kıymetli bir ülkedir. Bu ülkeye sahip çıkmalısınız. Bunu yaparken kendinizi çok yönlü yetiştirmelisiniz. Olayların arka planlarını eğer göremezseniz, balıkçının elindeki olta veya oltanın ucundaki yem durumuna düşebilirsiniz” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTEDE HAYATINIZA DÖRT YIL EKLEYİN”

“21. Yüzyıl Dünyasında Gençlik Hareketleri” adlı söyleşisinde öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Yazar ve Şair Feyzullah Tecirli, “Bir öğrenci kulüp faaliyetleri içerisinde, öğrenci teşkilatları içerisinde, sivil toplum faaliyetleri içerisinde üniversite süresince kendini hazırlamalıdır. Bir öğrenci organizasyon yapmalı, organizasyon yaparken ticari noktada da hareketliliği sağlamalıdır. 25 yaşında üniversiteden mezun olduktan sonra yönetemeyecek kapasitede üniversite öğrencisi olmamalıdır. Yani üniversiteler hayatınızdan dört yıl çalmamalı aksine üniversitede hayatınıza dört yıl eklemelisiniz. Bu zamanlar çok kıymetli zamanlardır. Ayrıca Yazar ve Şair Feyzullah Tecirli öğrencilere, üniversite hayatı boyunca öğrenci değişim programlarını yakından takip etmeleri gerektiğinden, dil becerilerini geliştirip İngilizce haricinde bir dil daha öğrenmelerinin önemli olduğundan ve kitap okumaya geri dönülmesi gibi üniversite öğrencilerine sayısız tavsiyelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 18:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83