Komşuda Havacılık Fakültesi sevinci

ALKÜ'nün Gazipaşa'da açacağı Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Belediye Başkanı Adil Çelik tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

Komşuda Havacılık Fakültesi sevinci
Alanya Alaadin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Senatosu geçtiğimiz günlerde aldığı kararla üniversite bünyesinde iki yeni fakülte açma kararı almıştı. "Sanat ve Tasarım Fakültesi" ile "Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi" açılması kararı komşumuz Gazipaşa'da büyük bir sevinçle karşılandı. Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik yaptığı bir açıklama ile müjdeli haberi Gazipaşa halkına verdi. Çelik, "Müjdeli bir haberle yeni bir haftaya başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm dostlara hayırlı sabahlar.
Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof Dr. Ahmet Pınarbaşı'na geçtiğimiz günlerde yaptığımız ziyaret sırasında Gazipaşamıza fakülte gelmesini şiddetle istediğimizi belirtmiş ve Sayın Rektörün desteğini almıştık. 11 Ağustos Cuma günü gerçekleşen ALKÜ Senato Toplantısında yeni fakültelerin kurulması konusunda tekliflerin görüşüldüğünü ve toplantı sonunda "Sanat ve Tasarım Fakültesi" ile "Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi"nin kurulmasının YÖK’e teklif edilmesine senatonun oy birliği ile karar verdiğini öğrendik. 

ALKÜ'nün hamisi Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun da onay verdiği ve çalışmalara başlanması için direktifler verdiği fakültelerin YÖK, MEB ve Bakanlar Kurulunca onaylanmasının ardından Fakültemiz ilçemize açılacak. Bizlere her türlü desteği veren başta Sayan Bakanımız olmak üzere ALKÜ Rektörü Pınarbaşı'na ve ALKÜ senatosuna sonsuz teşekkürler. İlçemize hayırlı uğurlu Olsun." dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2017, 11:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83