KONAKLI'DA OKUL KRİZİ

Konaklı sakinleri, mahallelerindeki üç ilkokulun ihtiyacı karşılamadığını belirterek, yeni bir okul yapılmasını istediler.

KONAKLI'DA OKUL KRİZİ

Konaklı Mahallesi Muhtarı Osman Kaya, Menderes İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Hasan Er, M. Kemal Atlı İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Bünyamin Biber ve Gazi İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Adem Gökçe, mahallelerindeki üç ilkokul ve ortaokulda derslikler yetersiz olduğundan ikili eğitim yapıldığını, sınıflardaki öğrenci mevcudunun 40 ila 45 kişi arasında olduğundan eğitimde kalitenin düştüğünü söylediler. Konaklı imar planında çok sayıda okul yeri olduğunu söyleyen Kaya ve okul aile birliği başkanları, sabah 06.00'da okula gitmek için kalkmak zorunda olan öğrencilerin, ilk derslerde uyukladığını veya uyuduğunu ileri sürdüler.  

banner111
ÇOCUKLAR KORKUYOR  

Muhtar Kaya ve okul aile birliği başkanları, şöyle konuştular: "Mahallemizdeki üç ilkokul ve ortaokulda öğrenci mevcudu fazla olduğundan sabahçı ve öğlenci olmak üzere ikili eğitim yapılıyor. Sabahçı yavrularımız okula gitmek için sabah 06.00'da kalkmak zorundalar. Saat 06.50'de derse giren öğrencilerimiz ilk iki derste uyukluyor veya uyuyor. Öğleden sonra okula giden çocuklarımız da hava karardığı saatlerde okuldan çıktığı için güvenlikleri tehlikeye giriyor. Okul yollarında aydınlatmalar yetersiz olduğundan çocuklar korkuyor. Ak Parti Antalya Milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Sena Nur Çelik ve İbrahim Aydın'dan mahallemizdeki okul sorununun çözülmesi için yardım istiyoruz." Expo'ya ev sahipliği yapacak Antalya'nın dünyaya açılan pencerelerinden biri olan Alanya’nın Konaklı Mahallesi'nde derslik yetersizliğinin gündeme gelmesinin üzüntü verici olduğunu söyleyen M. Kemal Atlı İlkokulu velilerinden Osman Saykaya, "Sayın Sena Nur Çelik'e sorunumuzu Elikesik ziyaretinde aktardım. Kendisi, okulun temelinin 2016'da atılacağını, 2017'de eğitime açılacağını söyledi. Sayın vekilimizin sözünü yerine getireceğine inanıyorum. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Çocuklarımızın ülkeye faydalı birer fert olarak yetişmelerini istiyoruz. Tüm yetkililerin, sorunun çözümü için harekete geçmelerini sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 17:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83