Küçük yazarlardan büyük eser

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Bir Kelebeğin Günlüğü" kitabının lansmanına katıldı. Kaymakam Tanrıseven, "Hepimize büyük görevler düşüyor, okuma ve yazma üzerinde durmalıyız" dedi.

Küçük yazarlardan büyük eser

 Alanya Belediyesi Tiyatro Oyuncusu ve Yönetmeni Nilbanu Engindeniz tarafından 11 öğrenciye verilen yazarlık kursu sonunda, öğrencilerin yazdığı hikâyelerden oluşan "Bir Kelebeğin Günlüğü" adlı kitabının tanıtımı yapıldı.

banner111
Alanya Kültür Merkezi'nde yapılan "Bir Kelebeğin Günlüğü" kitabının lansmanına Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile birlikte çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

YÖNETMEN ENGİNDENİZ "KÜÇÜK PRENSESLER KELEBEĞİ YAZDILAR"

"Bir Kelebeğin Günlüğü" kitabının lansman açılışının konuşmasını Alanya Belediyesi Kültür Müdürlüğünde görevli Sanatçı ve Yönetmen Nilbanu Engindeniz yaptı. Yönetmen Engindeniz, "Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü olarak çocuklara yazarlık kursu açmaya karar verdik. Bu kursa katılan yaşları 10 ile 14 arasında olan, on bir kız öğrenci ile yarım dönem süren yazarlık dersleri ardından, nasıl bir kitap yazılması gerektiği üzerine tartıştık. Sonunda sanırım hepsi küçük birer prenses oldukları için kelebeklerle ilgili bir kitap yazmaya karar verdiler. Her biri ile özel çalışmalarımız başladı. Her çocuk kendi kelebeğinin öyküsünü yazdı ve bu öyküler "Bir Kelebeğin Günlüğü" adlı bu kitapta toplandı" dedi.

KÜÇÜK YAZAR GÖK  "KİTAPLAR DOSTLARIMIZ OLDU"

Alanya Belediyesi Tiyatro Oyuncusu ve Yönetmeni Nilbanu Engindeniz'in konuşmasından sonra sahneye çıkan küçük yazar Seçil Gök, yazarlık hayatını anlattı. Küçük yazar Gök, "Kitap yazmak insanı geliştiriyor. Kitaplar bizim dostlarımız oldu. 11 arkadaşımızla yazdığımız bu kitap, sizlere hediyemiz olsun. Bu kitapta hayallerimizi size anlatmak istedik" dedi.

Küçük yazarların öğretmenleri de yapmış olduğu konuşmada, emek ve azim sonucu bunları yapan öğrencilerimizi  tebrik ediyoruz, "Okumak her türlü fikri geliştirir. Yazarlık ise yazma ile gelişir. Yazmayı hayatınız boyunca asla bırakmayın. Azimle, kararlılıkla devam edin" dediler.

MÜDÜR CİNAL "KAYMAKAMIMIZ BU ÇALIŞMAMIZA ÇOK ÖNEM VERDİ"

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in yazarlık eğitimine çok önem verdiğini belirten Tiyatro Müdürü Hüseyin Cinal, "Tiyatro Müdürlüğü olarak bu çalışmamıza çok önem verdik. Hepimiz okuruz fakat hepimiz yazar olamayız. Bu çocuklarımız yazmayı başardı. Alanya Kaymakamımız Dr. Hasan Tanrıseven bu çalışmamızın sonuna kadar takipçisi oldu ve çok önem verdi. Desteklerinden dolayı Sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN YÜCEL "HEM OKUMALI, HEM DE YAZMALIYIZ"

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Yerel Yöneticiler olarak eğitime katkı sağlamamız gerekmektedir. Gelecek nesilleri ihya etmeliyiz. Bu, eğitime yapılacak olan katkılarla gerçekleşir. Hem okumalı, hem de yazmalıyız. Genç yazarların yetişmesine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum" dedi.

KAYMAKAM TANRISEVEN "ÖĞRENCİLERİMİZE OKUMA ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRMALIYIZ"

Son yıllarda internetin yaygınlaşarak hayatımıza girmesiyle birlikte, öğrencilerimizin okuma oranının düştüğünü belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Bu noktada okullarımızda özellikle öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Öğrencilerimizi daha fazla okumaya teşvik ederek, öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırmalıyız. Göstereceğimiz gayretli çalışmalarla çocuklarımızın yaratıcı gücünü ortaya çıkarmalıyız. Öğrencilerimize tavsiyem; fırsat buldukça okuma ve yazmaya önem vermelisiniz. “Bir Kelebeğin Günlüğü” kitabını yazan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu çalışmaya imza atan herkesi de kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından küçük yazarların mutlulukları gözlerinden okundu. Küçük yazarlar kendi yazdıkları kitapları katılımcılara imzalamasının ardından program son buldu.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2016, 16:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83