'Lider ekip kurar'

ALTSO Akademi’nin 2017 Yılı 1. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri hız kesmeden devam ediyor.

'Lider ekip kurar'

 25 Mart 2017 Cumartesi günü saat 10:00’da ALTSO Konferans Salonu’nda “Kişisel Liderlik” semineri gerçekleştirildi. İTÜ Akademi’den Dilek Görgüç’ün konuşmacı olarak katıldığı seminere çok sayıda kişi katıldı.

banner111
Katılımcılara ilk olarak, Değişen Demografik İstatistikler, Sürdürülebilirlik, Teknoloji ve İnovasyon gibi konular hakkında bilgiler aktaran Görgüç, “Nüfus istatistiklerindeki değişim yeni dalganın itici gücü olacak. Artan nüfus ve şehirleşmeyle daha etkin kaynak yönetimine ihtiyaç olacak ve yaşlanan nüfusla sağlık hizmetleri önem kazanacak. Dolayısıyla, bir sonraki dalgada biyoteknoloji, ekoteknoloji ve sağlık hizmetleri gibi yaşam bilimleri ön planda olacak” dedi.
Yeni kariyer anlayışından da bahseden Görgüç, “Yeni kariyer anlayışı daha hareketli, sınırsız ve çok yönlü” dedi. Görgüç kariyer anlayışlarını şu şekilde açıkladı, “Klasik kariyer anlayışı ise yaşam boyu istihdam, hiyerarşi, görev ve pozisyona odaklıydı. 1990’lı yıllarda ortaya çıkan yeni kariyer anlayışında, öğrenmek önemli, örgütsel sınırları aşan, çok yönlü ve esneklik yönü ağırdır” diye konuştu.
“LİDER EKİP KURAR”
Katılımcılara liderlik üzerine önemli bilgiler aktaran Görgüç, “Lider aktif dinleyendir, değişimin öncüsüdür, yaratıcıdır, sorgulayandır, motive edicidir, ekip kurandır” dedi.
Lider ile yönetici arasındaki farklardan da bahseden Görgüç, “Lider kendi yerine lider yetiştiren kişidir. Liderde ezmek yoktur, önünü açmak vardır. Otoriter yöneticiler ise domine eder, yaptırtmaya çalışır. Lider ekibinin fikrini alır, beyin fırtınası yaptırır. Yönetici ise ekibine sormaz, yapın der ve yaptırır” diye konuştu.
ALTSO Akademi’nin 2017 Yılı 1. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri, 01 Nisan 2017 Cumartesi günü Serdar Koşar’ın konuşmacı olarak katılacağı ‘Nefesin Sihirli Gücü’ eğitimiyle devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2017, 15:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83