MÜFTÜ'DEN ÖĞRENCİLERE YGS DUASI

13 Mart Pazar günü yapılacak YGS öncesinde Gazipaşa Müftülüğü tarafından Merkez Cami'de yatsı namazından sonra dua programı düzenlendi. Sınava girecek öğrencilerin ve velilerinin katıldığı programda kısa bir sohbet yapan İlçe Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, öğrencilerin sınav öncesinde, "Allah'ım neye ihtiyacım olduğunu sen bilirsin. Benim hakkımda hayırlısı neyse o olsun" şeklinde dua edebileceklerini söyledi.

MÜFTÜ'DEN ÖĞRENCİLERE YGS DUASI

Programa katılan öğrenciler için dua eden Yalçınkaya, "Allah'ım okuduğumuz Kur’an-ı Kerimlerin, yapmış olduğumuz duaların hürmetine öğrencilerimizi sınavlarda başarılı kıl. Bu imtihanlarda gençlerimize yardımcı ol. Öğrendiklerini pazar günkü sınavda da uygulamayı nasip eyle. Pazar günü sınava girecek tüm öğrencilerimize zihin açıklığı ver. Onların isabetli kararlar vermelerini sağla. Onların dualarını geri çevirme. Gönüllerinden ne geçiyorsa onu ver. Amin" dedi.

banner111
Dua programının ardından açıklamalarda bulunan Yalçınkaya, "İlçemizde Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na girecek öğrencilerimiz için Gazipaşa İlçe Müftülüğü olarak sınav öncesinde bir dua programı düzenledik. İnancımızın gereği olarak önce çalışmamız, daha sonra da Allah'a tevekkül etmemiz gerekiyor. Çalışmaksızın başarının olmayacağı, dışarıdan delil aramaya gerek olmaksızın, akıl sahibi her insanın kabul edeceği bir gerçektir. Müslüman işlerini tevekkül anlayışı çerçevesinde, tembellik yapmaksızın elinden gelen bütün çabayı gösterdikten sonra sonucu Allah’a havale etmek biçiminde şekillendirir. Bizler bu son kısmını birlikte tamamlamaya ve öğrencilerimize bu konuda destek olmaya çalıştık. 

Kendilerine rahat, stresten uzak bir ortamda sınava girmeleri gerektiğini anlattık. Ailelere de bazı tavsiyelerde bulunduk. Öğrencilerimiz de programın kendileri için son derece faydalı olduğunu belirttiler. Bizler Müftülüğümüz olarak maddi manevi gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Şimdiden sınava girecek öğrencilere başarılar diliyorum” dedi.
Yaklaşık 750 kişinin katıldığı programın bitiminde sınava girecek öğrencilere ve cami cemaatine çeşitli ikramlarda bulunuldu.






Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2016, 11:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83