O proje Alanya’da hayata geçti

2023 vizyonunda yer alan ve bakanlık tarafından kabul edilen ‘40 dakika ders, 40 dakika teneffüs’ projesi Alanya’da da başladı.

O proje Alanya’da hayata geçti

Bakanlığın 2023 vizyonu çerçevesinde pilot okul Mahmutlar Kılıçarslan eğitimlere başladı. Uzun teneffüslerde spor, sanat, teknoloji, tarım gibi etkinlikler, proje kapsamında eğitime dahil edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, okulu ziyaret ederek İngilizce ve resim derslerine katıldı, dikiş ve ritim atölyelerini gezdi.

Alanya’daki pilot okulda proje hakkında incelemelerde bulunan Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er,  "Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023 eğitim ve vizyon hedeflerini açıklamasının ardından çocuklarla ilgili çeşitli projeler tasarlandı. Bu kapsamda Alanya'da Mahmutlar Kılıçarslan İlköğretim okulu olarak hem eğlenip hem öğrenip eğitimlerimize devam ediyoruz. Çocuklarımızda biz bu resmi gördük, okul müdürüm Fatma hanım ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

banner111

"ALANYA HER ZAMAN REHBER OLMUŞTUR"

Er, "İlerleyen zamanlarda 40 dakika ders, 40 dakika teneffüs modelinin eğitime katkısı olacağına inanıyorum. Biz bu anlamda Alanya olarak her zaman yaşanmış, farklı projelere rehberlik eden bir ilçeyiz. Bu projenin Alanya'da faaliyete geçmesi de bu sözlerimin bir kanıtıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"ÇOCUKLAR ZEVK ALARAK ÇALIŞIYORLAR"

Mahmutlar Kılıçarslan İlköğretim Okul Müdiresi Fatma Ayan ise çocukların daha mutlu ve etkin şekilde eğitimlere katılım gösterdiklerini kaydetti. Ayan, "Antalya'da 14 okul pilot okul oldu, biz Alanya'da ki tek pilot okuluz. Teneffüslerde resim, müzik, çini, dikiş, robotik kodlama, felsefe, sanat gibi bir çok sanat etkinliğimiz var. Çocuklar bu dersleri keyif alarak yapıyorlar" dedi.


Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2019, 15:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83