ÖĞRENCİ DOSTU KONAKLAMA PROJESİ İMZALANDI

Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in Başkanlığında bir araya gelen Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Alanya Belediyesi, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, "Öğrenci Dostu Konaklama Projesi"ni törenle imzaladılar.

ÖĞRENCİ DOSTU KONAKLAMA PROJESİ İMZALANDI

 İmza töreninden önce açıklama yapan yetkililer Alanya'nın güvenli öğrenci kenti olduğunu belirttiler. ALTİD Başkanı Burhan Sili, "Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Hasan Tanrıseven öncülüğünde öğrenci kardeşlerimizin rahatlığı için böyle bir çalışma başlattık. Alanya'da öğrenci sayısı arttığı takdirde Alanya'nın ekonomisi canlanacak" dedi.

banner111
ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Banu Okan Kavukçu, "Alanya’da yükseköğrenim kurumları ve öğrenci sayılarının hızla artmasıyla, artan öğrenci sayısı ile ortaya çıkan yurt ihtiyacını, yeni binalar tesis ederek karşılamak yerine, kış aylarında atıl kalan konaklama tesislerinin kullanılmasını ve öğrencilerin konakladığı dönemlerde, bu tesislerde, öğrenci yurdu konseptine uygun koşulların oluşturulmasını temin etmek amacıyla 2011 yılında başlatılan ve bugüne kadar sekretaryası odamızca yürütülen projenin protokolü içerisinde gerekli düzenleme ve güncellemeleri yaparak yeniledik" dedi.

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Erol Sayın, "Şehirdeki mevcut ekonomi bu proje ile daha da canlanacak. Alanya bulunan öğrenci evleri ve konakladıkları işletmeler diğer şehirlere göre kaliteli olacak" dedi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ise, "Alanya'mız eşsiz bir yer. Geçen sene 6.500 öğrencimiz vardı. Bu sene 8.000 öğrenci olacağını tahmin ediyoruz. Öğrencilerimizin rahatlığı için bu projeyi geliştiriyoruz. Bu projemizde bazı prosedürler var. Şartlara uyan işletmelere öğrenci dostu apart belgesi vereceğiz. Kız ve erkek apartlar ayrı olacak" dedi.
 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "10 yıl öncesi 40 öğrenci ile başlayan proje bugün 8.000 civarında öğrenci ile devam ediyor. Üniversite, şehrimize sosyo-ekonomik katkı sağlar. Bu projenin tam destekçisiyim. Alanya'ya gelecek olan öğrenci kardeşlerimize ev sahipliği yapabilecek güçteyiz. Alanya'mız güvenli bir öğrenci kentidir" dedi.

"Öğrenci Dostu Konaklama Projesi" imza töreni öncesinde bir konuşma yapan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "30-40 öğrenci ile başlayan proje 2 Üniversite ile taçlanarak devam ediyor" dedi.

"ALANYA İÇİN YÜKSEKÖĞRETİMDE 10 YILIN PLANLAMASINI YAPIYORUZ"

Türkiye'de iki Üniversite bulunan tek İlçe olduğunu belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, iki Üniversitemize okumaya gelen öğrencilerimizi en iyi şekilde Alanya'da ağırlamak için projemizi geliştirdik. Buradaki amacımız Devlet Yurtlarında kalan öğrencilerimiz gibi diğer işletmelerde kalan öğrencilerimizi de devlet güvencesine alıyoruz. Öğrencilerimizi koruyup kollayacağız. Pazartesi günü Üniversitelerimize kayıtlar başlıyor. Aileleri merak etmesinler, çocukları bizim korumamızda. Yükseköğretimde Alanya'nın geleceği için 10 yılın planlamasını yapıyoruz. Alanya güvenli bir üniversite kentidir. Üniversite, gelen öğrenciler sayesinde kış turizmi de kalkınacaktır. Sosyal, kültürel, ekonomi artacaktır. Öğrenci olan yerde canlanma olur. Bu protokol Alanya'mıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

PROTOKOLÜN AMACI ÖĞRENCİLERE KALİTELİ HİZMET

Protokolün amacı, Alanya'da öğrenim gören yükseköğrenim öğrencilerinin sağlıklı, güvenli, hijyenik ve uygun fiziki şartlarda konaklayabilmeleri için başvuru yapacak ve öğrenci kabul edebilecek konaklama işletmelerinin belgelendirerek ödüllendirmek, halka ve öğrencilere duyurmak ve böylece öğrencilere hizmet verecek sektördeki diğer konaklama işletmelerinin de daha iyi koşulları oluşturmaya teşvik etmek amacı ile yapılacak ortak çalışmalar ve esaslardır.

Öğrenci Dostu Konaklama Projesi, Alanya Kaymakamlığı, Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Alanya Belediyesi, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından Alanya'da yüksek öğrenim gören öğrencilerin konaklama ihtiyacını sağlıklı şekilde çözmek amacı ile hazırlanan bir projedir.

2011 yılında Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi, Alanya Belediyesi, Oba Belediyesi, Tosmur Belediyesi, Kestel Belediyesi, Mahmutlar Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD)'in ortak çalışmaları neticesinde Alanya'da yükseköğrenim gören öğrencilerin sağlıklı, güvenli, hijyenik ve uygun şartlarda konaklayabilmelerini sağlamak amacıyla "Alanya Öğrenci Dostu Konaklama İşletmesi Projesi İşbirliği Protokolü" imzalanmış, protokol kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin sekretaryası ise Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmekteydi.

6360 Sayılı On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun yürürlüğe girmesi ile protokole taraf olan Belde Belediyeler Alanya Belediyesine bağlanmıştı.

6640 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 23.04.2015 tarihinde yürürlüğe girmesi ile protokole taraf olan Alanya İşletme Fakültesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne bağlanmıştı.

Bu bağlamda, kurumlarda gerçekleşen yapısal değişikliklere istinaden "Öğrenci Dostu Konaklama İşletmeleri Protokolü" revize edilerek, Kaymakamlık toplantı salonunda Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in Başkanlığında düzenlenen imza töreni ile yeniden imzalandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 16:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83