Öğrenci yetersizliği okulun sonu oldu

Aliefendi İlköğretim Okulu öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatıldı.

Öğrenci yetersizliği okulun sonu oldu
Alanya'nın Demirtaş Mahallesi'ne bağlı Aliefendi Köyü'nde 1983 yılından beri hizmet veren Aliefendi İlköğretim Okulu kapatıldı. Demirtaş'a oldukça yakın olan köyde yaşayan vatandaşlar çocuklarını genellikle Demirtaş'taki okullara yazdırıyorlardı. Bu yüzden Aliefendi İlköğretim Okulu'ndaki öğrenci sayısı her geçen gün azalıyordu. Bu yıl kayıtların oldukça yetersiz olması sebebiyle okulun kapısına kilit vuruldu. 

Demirtaş'tan Caner Kırbaş'ın edindiği bilgilere göre okula kayıt yaptıran az sayıda öğrenci de Demirtaş'ta bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na geçirildi. Aliefendi İlköğretim Okulu'nun uzun yıllardır bölgeye hizmet verdiğini belirten Kırbaş, "Alanya'nın en güzel okuluydu. Deniz manzaralı ve yeşillikler içinde muhteem bir doğası vardı." dedi.

33 dönümlük arazi üzerinde bulunan okulun kapatılmasının ardından neye dönüşeceği ise henüz bilinmiyor. Aliefendi İlköğretim Okulu'nun olduğu bölgede ALKÜ'ye bağlı Ziraat Fakültesi kurulmasını isteyen vatandaşlar bölgenin Ziraat Fakültesi için çok uygun olduğunu belirttiler. 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2017, 15:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83