Okul Öncesi Çalıştayı ALKÜ'de yapıldı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi(ALKÜ) Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı ile MEB Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlü işbirliğinde Okul Öncesi Eğitim Paneli ve Çalıştayı düzenlendi.

Okul Öncesi Çalıştayı ALKÜ'de yapıldı
 
ALKÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda “Okul Öncesi Eğitim Paneli ve Çalıştayı: Araştırmadan Uygulamaya” adıyla düzenlenen program 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden konusunda uzman katılımcıların iştirak ettiği çalıştay ve panelde medya bağımlılığı, aile eğitimi ve katılımı, çocuklarda davranış bozuklukları gibi konular ele alındı. Okul öncesi öğretmenlerine, kurum idarecilerine ve müdür yardımcılarına yönetilen sorular çerçevesinde şekillenen konuların ele alındığı panel ve çalıştay yaklaşık 150 katılımcı ile gerçekleşti. 17 Haziranda (ilk gün) düzenlenen panelde; Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neriman Aral “Medya ve Teknoloji Bağımlılığı”, Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belma Tuğrul “Meraklı Çocuklara Yaratıcı Öğretmenler”, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Emel Arslan “Çocuğun Gelişimsel Değerlendirmesi”, İstanbul İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hale Dere Çiftçi “Aile Katılımı”, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeliha Yazıcı “Okul Öncesi Çocuklarda Davranış Yönetimi”, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Kurtulmuş “Üstün Yetenekli Çocuklar” konu başlıklarında katılımcılara bilgiler verdi. Etkinliğin ikinci gününde gerçekleştirilen çalıştayda ise gruplar halinde çalışmalar yapıldı. Konuk edilen konusunda uzman ilk gün panelisti altı akademisyen moderatörlüğünde gündeme gelen konular konuşuldu.

Düzenlenen çalıştay ile ilgili bir açıklama gerçekleştiren ALKÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Banu Uslu, çalıştayda Alanya’daki okul öncesi öğretmenlerine ve idarecilere hangi konulara değinilmesinin gerekliliğine dair bir takım sorular sorarak bir araştırma yaptıklarını dile getirdi. Uslu konuşmasının devamında “Araştırmamızın sonucunda da aile eğitimi ve katılımı, çocuklarda davranış bozuklukları, medya bağımlılığı gibi konular öncelikli olmak üzere çeşitli konularda panel ve çalıştayımızı gerçekleştirdik. Bu konular hakkında gündemi, mevcut sorunları ve çözüm önerilerini belirlemiş olduk. Başta bize verdiği desteklerinden dolayı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve Sayın Dekanımız Prof. Dr. Bünyamin Aydın olmak üzere çalıştayımızda emeği geçen herkese, tüm katılımcılarımıza, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Er’e, Alanya Belediyesi’ne, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’na (ALTSO), Hedef Yayıncılık’a ve Özkan Kırtasiye’ye katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2019, 10:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83