Okullarda kuru üzüm dağıtımı yapılacak

2017 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği anaokulu, uygulama sınıfı ve ilköğretim okullarında öğrencilere kuru üzüm dağıtımı yapılacak.

Okullarda kuru üzüm dağıtımı yapılacak

 Okullarda kuru üzüm dağıtımı programı uygulama esasları hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararın amacı, “2017 yılında anaokulu, uygulama sınıfı, temel eğitim birinci kademe (ilköğretim) öğrencilerine kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması ile öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması amacıyla kuru üzüm temini ve dağıtımına ilişkin esasların belirlenmesi” olarak açıklandı. Kararda, ilgili okullara kuru üzüm temini ve dağıtımını sağlamakla Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin görevlendirildiği bildirildi.

banner111
Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirlenecek okullarda 2017 yılı içerisinde her öğrenciye haftada 2 gün, 25’er gramlık paketler halinde, 9 numara kalitede olmak üzere sultani çekirdeksiz kuru üzüm dağıtılacağı kaydedildi.

Ayrıca karar hükümlerini, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanı’nın müştereken yürüteceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2016, 10:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83