Özgün Kardelen bilimsel toplantıda

Tüm dünyada hızlı bir artış gösteren Otizm hakkında bilimsel çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Biruni Üniversitesi tarafından 7- 8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Uluslararası Otizm Sempozyumu'na Özgün Kardelen Özel Eğitim Kurumu'da katıldı.

Özgün Kardelen bilimsel toplantıda
Amerika, Brezilya, İngiltere, Norveç ve Türkiye'den bilim insanlarının, araştırmacıların ve uygulayıcıların katıldığı sempozyumun ana konusu "Tanıdan Eğitime Otizm" olarak belirlendi.

Özellikle genetik araştırmaların ve uygulamaların tartışıldığı sempozyuma Özgün Kardelen Özel Eğitim Kurumun'dan 4 birim sorumlusu da katıldılar. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Psk. Feridun Özdeş "Otizm Spektrum Bozukluğu özelilkle son on yıldır tüm dünyanın dikkatle takip ettiği büyük sorunlardan birisi. Son araştırmalara göre her 59 doğumdan birinde otizm riski var. Kurum olarak bizim de en yoğun çalıştığımız grup otizmli bireyler. Dünyadaki son gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu gelişmelerin ışığında da eğitim programlarımızı oluşturuyoruz. İstanbul'da gerçekleştirilen sempozyuma da 4 birim sorumlusu arkadaşımız ile birlikte katıldık. Çok verimli geçen bilimsel bir çalışma oldu. Vizyonumuzda "Gelişeceğiz ki Geliştireceğiz " ilkesi her zaman en önemli maddeyi oluşturuyor.  Bilimin uygulamaya dönüştüğü yer olan Özgün Kardelen Özel Eğitim Rehabilitasyonu olarak bundan sonrada hep daha iyiyi hedefleyeceğiz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2018, 12:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83