Rektör Pınarbaşı'dan muhtara yanıt geldi

Mahmutlar Muhtarı Ahmet Top'un fakülte isteğine ALKÜ Rektörü Ahmet Pınarbaşı'dan yanıt geldi.

Rektör Pınarbaşı'dan muhtara yanıt geldi
Mahmutlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Top, geçtiğimiz günlerde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörlüğü'ne bir dilekçe yazarak Mahmutlar Mahallesi'ne fakülte yapılması talebinde bulunmuştu. Diş ve Mimarlık Fakültelerinin Mahmutlar Mahallesi'ne yapılmasını isteyen Muhtar Ahmet Top'a, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı'dan yanıt geldi.

'İLERLEYEN ZAMANLARDA DEĞERLENDİRİLECEK'

Muhtar Ahmet Top'un fakülte kurulması talebine gelen yanıtta şu ifadelere yer verildi:

"Üniversitemiz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 31 Mart 2015 tarihinde kabul edilen ve 23 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan 6640 sayılı 'Yükseköğretim Kanunları Teşkilatı Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' uyarınca 2809 sayılı kanuna eklenen 'Ek Madde 161' gereğinde Antalya'nın Alanya ilçesinde kurulmuştur.

Kuruluşundan itibaren hızla büyümeye ve kaliteli olarak gelişmeye devam eden üniversitemiz yeni akademik birimlerinde kurulması için yapılanma çalışmaları devam etmekte olup, ilçemizde bulunan Mahmutlar Mahallesi'ne fakülte kurulması talebi ilerleyen zamanlarda değerlendirilecektir."

'DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ'

Gelen yanıt üzerine konuşan Mahmutlar Muhtarı Ahmet Top, "Mahmutlarımıza fakülte talebimize yanıt geldi. Dört gözle bekliyoruz. Mücadelemiz fakültemize kavuşana kadar devam edecektir. Çünkü 50 bin nüfuslu Mahmutlarımızın hakkıdır. Diş ve Mimarlık fakülteleri Mahmutlarımıza yakışır." dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2018, 11:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83