REKTÖR PINARBAŞI VİTES YÜKSELTTİ

ALKÜ Rektörü Ahmet Pınarbaşı üniversite ile ilgili çalışmalara hız verdiğini belirterek, "Bizler büyük hedefler için buraya geldik. Nasıl ki Alanya bir dünya şehriyse, ALKÜ'yü de bir dünya üniversitesi yapmak için buraya geldik ve göreve başladık" dedi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr Ahmet Pınarbaşı, Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ne (AGC) iade-i ziyarette bulundu. AGC Center'daki ziyarette Rektör Pınarbaşı'ya Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Uyar da eşlik etti. Rektör Pınarbaşı'nın AGC şeref defterine düşüncelerini yazması ve imzalaması sonrasında konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve AGC  Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya'da bir devlet üniversitesinin kurulmasının 25, 30 yıllık bir hayal olduğunu söyledi. AGC Başkanı Dim, "Alanya her ne kadar il olmasa da 50 ilden büyük hem nüfusu, hem ekonomisi, hem potansiyeliyle her şeyin fazlasını hak eden bir şehir" dedi.

ULUSLARARASI  ÜNİVERSİTE


Dim, "Alanya'da tabiki Akdeniz Üniversitesi'ne (AÜ) bağlı birimleri fakülteler vardı. Hatta geçen yıl tıp fakültemiz bile kuruldu ancak bir devlet üniversitesinin olması bizim gerçekten bir hayalimizdi. Bu bir ütopyaydı. Bu konuda Dışişleri eski Bakanı ve AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu'nun inanılmaz gayretleriyle bir hayal gerçekleşti. Belki de ilk kez bir ilçede devlet üniversitesi kuruldu. Bir vakıf üniversitemizin de olduğunu düşünürsek, Türkiye'de bir ilçede 2 üniversitenin olduğu Alanya tek örnek olarak karşımıza çıkıyor. Rektör Pınarbaşı, Alanya'da ilk iade-i ziyaretini AGC Center'a yapıyor. Bundan sonraki süreçte biz devlet üniversitemizin hep arkasındayız, yanındayız. ALKÜ'nün gelişmesi, kalkınması, öğrenci sayısının  artması ve üniversitenin sadece Alanya ve Türkiye değil, uluslararası alanda da tanınan, bilinen bir üniversite olması noktasında Alanya medyası olarak bize düşen görev neyse yapmaya hazırız. Bundan sonra el birliği edeceğiz, dayanışacağız. Her açıdan görüşeceğiz. Gücümüzü, sinerjimizi birleştireceğiz" dedi.

'BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR'

Rektör Pınarbaşı da, "Alanya bir dünya şehri. Burada Alanya halkının, sivil yoplum kuruluşlarının, Dışişleri eski Bakanı ve AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, milletvekillerinin büyük gayret ve özverileriyle Alanya'da bir üniversite kurulmuş oldu. Böylesine güzel bir dünya şehrinde kurucu rektör olarak göreve yaşamanın mutluluğunu yaşıyorum. Alanya bizi çok sıcak karşıladı. Gerek idari, gerek mülki erkan, gerekse sivil toplum örgütleri bizlere samimi bir şekilde 'Hoş geldiniz' dediler. Biz de artık iade-i ziyaretlerimizi yapıyoruz. Alanya bir dünya şehri olduğu kadar gördüğüm kadarıyla basınımız da dünya standartlarında. Gördüğüm kadarıyla Alanya'da 4 gazete bulunuyor. Bu gazetelerii inceleme fırsatı buldum ve gerçekten çok şaşırdım. Bu gazeteler çok kaliteli, Ulusal basın kalitesinde yayınlar var. Bunu görünce çok mutlu oldum. Bu vesileyle AGC Başkanı Dim ve ekibine teşekkür ediyor ve kendilerini tebrik ediyorum. Bizler büyük hedefler için buraya geldik. Nasıl ki Alanya bir dünya şehriyse, ALKÜ'yü de bir dünya üniversitesi yapmak için buraya geldik ve göreve başladık. Hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Gerek ekip, gerek altyapı olarak çalışmalarımızı hızlıca sürdüreceğiz. Yapılanmamızı tamamlayıp ALKÜ'yü kısa süre içerisinde Türkiye'nin tanınır üniversitelerinden olması için gayretlere devam edeceğiz. Büyük hedeflerimiz var. Bu hedefleri gerçekleştirmek için
 tüm paydaşlarımızla işbirliği içerisinde olmak istiyoruz. AGC'de bizim paydaşlarımızdan birisi. Tüm idari ve mülki, sivil toplum kuruluşları ve halkımızla işbirliği içerisinde üniversitemizi çok güzel yerlere beraberce getireceğiz" şeklinde konuştu. 

ALKÜ bünyesinde bir iletişim fakültesinin olup olmayacağıyla ilgili soruyu da cevaplayan Pınarbaşı, "Her üniversitiye bulunduğu şehrin ve bölgenin dinamiklerini, önceliklerini dikkate almak zorunda. Alanya turizmle, hizmet sektörüyle öne çıkmış bir bölge. Bu nedenle turizm, hizmet, iletişim, güzel sanatlar gibi konular önceliklerimiz arasında bulunuyor. İletişim fakültesi de kesinlikle düşündüğümüz bir fakülte. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunları planlayacağız.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 15:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83