ŞAHİN ALTSO MYO İÇİN MÜJDEYİ VERDİ

ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu arazisinde hafriyat çalışmaları başladığını belirten ALTSO Başkanı Mehmet Şehin, "İnşallah, Allah izin verirse 2016 yılının Eylül ayına yüksekokulumuzu açmış olacağız” dedi.

ŞAHİN ALTSO MYO İÇİN MÜJDEYİ VERDİ

 Her hafta farklı meslek gurupları ile istişare toplantısı yaparak sektörel konuları masaya yatıran ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, 26 Kasım 2015 Perşembe günü de 12. Komite (Okul öncesi kreşler, sağlık hizmetleri, sürücü kursları) 18. Komite (Döviz alım satımı, sigorta aracılık hizmetleri) ve 20. Komite (Hijyen ekipmanları, tapu aracılık, danışmanlık hizmetleri) üyeleriyle bir araya geldi.

banner111
Alanya Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen kahvaltılı istişare toplantısına ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in yanı sıra, Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, SGK İlçe Müdürü Halil Murat Uyar, Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, ALKOD Başkanı Ömer Göker, ALTSO Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda komite üyesi katıldı.
Toplantıda, üyelere oda yönetim kurulu faaliyetlerini anlatan ve sektörel talepleri dinleyen Başkan Şahin, 2013 Haziran ayında göreve geldikleri günden bu yana gerçekleştirdikleri projelerden söz etti.
Meslek komite üyelerinin görüş ve önerilerini çok önemsediklerini söyleyen Şahin, söz verdikleri tüm projeleri üyelerden aldıkları güçle gerçekleştirdiklerini söyledi. Alanya’nın turizm, inşaat ve tarım alanlarında kendisini daha fazla geliştirmesi için var güçleri ile çalıştıklarına işaret eden Başkan Şahin,” Piyasadaki gelişmeleri birinci ağızdan öğrenmek istiyoruz. Her üyemizin görüş ve önerileri ile sorunları bizim önceliğimizdir” dedi.
Toplantıya katılan, komite üyeleri de, istişare toplantılarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu konuda ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e ettiler.

“SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ”

Şahin, ALTSO yönetimi olarak her zaman üyelerle birlikte olacaklarını ifade ederek, “Üyelerimizin sorunlarını dinleyip çözüm üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz. Bu kapsamda ALTSO-Ankara irtibat ofisini üyelerimizin hizmetine açtık. Burada üyelerimize her türlü bürokratik konularda destek oluyoruz. Ankara’da yaşayan öğrencilerimizin sorunları ile de ilgileniyoruz. Çok tecrübeli bir kadro oluşturduk. Üyemizi Ankara’da havalimanı, otogar veya otobüs terminalinden alıyor, işlemlerini halledip tekrar gidiş noktalarına bırakıyoruz. Odanın aracını bile oraya yolladık. Kendim makam aracı dahi kullanmıyorum. Üyemiz Ankara’da yalnız olmadığını biliyor artık. Bundan ayrı olarak odamız bünyesinde hukuk ofisimizi açtık. Her Çarşamba ve Cuma günleri ALTSO üyelerine hukuk danışmanlığı hizmeti veriliyor. ALTSO yönetimi olarak odamıza bir de cenaze arabası kazandırdık. Bunu oda bütçesinden tek kuruş çıkmadan, yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımızın desteğiyle üyelerimizin hizmetine sunduk” dedi.
Üye aidatları konusunda da önemli bilgiler paylaşan Şahin, üye aidatlarına zam yapmadıklarını belirterek, “ALTSO bünyesinde kullanılan internet, sms ve telefon ücretlerinde yeni düzenlemeler yaptık. Yeni anlaşmalar neticesinde odanın bütçesine yansıyan yükü hafiflettik. Yaklaşık yüzde 30-40 oranında rakamlarda para odamızın bütçesinde kaldı” diye konuştu.

“KÜÇÜK ESNAFIN BÜYÜK DERDİNE ORTAK OLALIM”

ALTSO üyelerinin ekonomik durumu konusunda her türlü çalışmayı göreve geldikleri günden bu yana yaptıklarını belirten Başkan Şahin, “Küçük esnafımızı korumak ve onlara destek olmak adına ilkini geçtiğimiz yıl yaptığımız ‘Kırtasiye, Kırtasiyeciden Alınır’ sloganı ile düzenlediğimiz kampanyamızı bu sene daha da genişlettik. Bu kapsamda bütün sektörleri kapsayacak şekilde bir farkındalık oluşturmak amacıyla, ‘Küçük Esnafın Büyük Derdine Ortak Olalım’ sloganıyla yeni bir kampanya başlattık” dedi.


ALANYA DEVLET ÜNİVERSİTESİ

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin ilçemize sosyal ve ekonomik olarak büyük katkılarının olacağını üyelere aktaran Başkan Şahin, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere devlet üniversitemiz konusunda emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım" dedi.

“2016 EYLÜL AYINA AÇILACAK”

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılacak ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu arazisinde hafriyat çalışmaları başladığını aktaran Başkan Şahin, “Dışişleri Eski Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’le ikili görüşmelerimiz sonrasında turizmcilerimize ara eleman yetiştirebilmek için Turizm Meslek Yüksekokulu yapma kararı almıştık. Okulumuzda geçtiğimiz ay hafriyat çalışmaları başladı. Önemli ilerleme kaydettik. İnşallah, Allah izin verirse 2016 yılının Eylül ayına yüksekokulumuzu açmış olacağız” dedi.
Türkler Mahallesi’ne ALTSO öncülüğünde yapılacak olan toptancı hali projesinde büyük aşama kaydettiklerini vurgulayan Başkan Şahin, Alanya’ya modern bir hal kazandıracaklarını ifade etti. AKDAĞ Kayak Merkezi’ne de değinen Şahin, bu konunun da takipçisi olduklarını söyledi.
ALTSO Akademi’nin 2015 yılı 2. Dönem Kişisel Gelişim seminerlerinin devam ettiğini ifade eden Başkan Şahin, ALTSO yönetimi olarak hedeflerinin görev süresi boyunca toplamda 50 bin kişiye sertifika vermek olduğunu dile getirdi.

“TANITIMA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

ALTSO Yönetimi olarak Alanya’nın tanıtımı için önemli adımlar attıklarını dile getiren Başkan Şahin, yurt dışında gerçekleştirilen fuarlara iş gezileri düzenlediklerini söyledi. Online tanıtım için de çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Şahin, Finlandiya’nın Fox TV kanalında Alanya’da yaşayan Finlandiyalıların konu alındığı bir dizinin de yayınlandığını söyledi.
Doğalgazın Alanya’ya gelmesi konusunda ALTSO olarak öncü olduklarını ve bir imza kampanyası başlattıklarını dile getiren Şahin, proje konusunda etüt çalışmalarının başladığını vurguladı.
Şahin’in konuşmasının ardından kahvaltıya katılan üyeler, yaşadıkları sıkıntıları ve yapılmasını istedikleri projeler konusunda söz alarak, Şahin’e ilettiler.
Şahin, üyelerden gelen istekleri tek tek not alarak, gereken çalışmaların yapılacağını söyledi.
Sosyal medya, asistan servisi, vize ofisi ve sticker çalışmaları gibi konulara da değinen Şahin, üyelerin istekleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 12:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83