SARICA'DAN MİLLİ EĞİTİME ÇAĞRI

Alanya'daki öğrencilerin büyük çoğunluğunun cep harçlığını İddaa oyununa verdiğini savunan SP'li Sarıca, hem AKP Hükümeti'ne, hem Milli Eğitim'e, hem de anne ve babalara çağrıda bulunarak dikkatli olmalarını istedi.

SARICA'DAN MİLLİ EĞİTİME ÇAĞRI

 Saadet Partisi (SP) İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarıca, Türkiye’nin AKP'nin iktidarda olduğu 17 Nisan 2004 tarihinde İddaa adlı şans oyunu ile tanıştığını, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından organize edilen bu oyunun ise haram olduğunu belirtti. Milli Görüş tarafından bir kumar çeşidi olarak adlandırılan İddaa'nın yıllardır devlet eliyle oynatıldığını söyleyen Sarıca, "Gayesi gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve spora yönlendirmek olan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayesinde oynatılan İddaa adlı şans oyunu gençleri adeta kanser hastalığı gibi sardı" dedi. 

banner111
'ORTAOKUL SEVİYESİNE İNDİ' 

Oynatılmaya başlandığı ilk dönemde yaklaşık 150 bin kişinin oynadığı bu oyunun, bugün ortalama 3,5 milyon insanı kumar bataklığına çektiğini savunan Sarıca, "Genellikle 15 ile 35 yaş arası gençlerin daha yoğun oynadığı İddaa’nın, ortaokul gençliğine kadar ulaştığı belirtiliyor. Ayrıca araştırmalar, İddaa oynayanların günde ortalama 6,6 saatini buna ayırdıklarını gösteriyor. Alanya'da da ortaokul ve lise çağındaki çocukların İddaa oynadıklarına üzülerek şahit oluyoruz. Sabah evinden kahvaltı yapmadan çıkan çocuklar, anne ve babalarının kahvaltı yapmaları için verdikleri harçlıkları İddaa oyununa veriyor. 2 TL gibi cüzi bir rakamla mahallenin bakkalında İddaa oynayan öğrenciler daha sonra okula gidiyor, öğlene kadar aç karnına öğretmenin dersini dinliyor ve dolayısıyla başarılı olamıyor" diye konuştu. 

'FUTBOL LİGLERİNİ TAKİP EDİYORLAR' 

Bütün bunların sonucunda dershaneye gitme ihtiyacı doğduğunu dile getiren Sarıca, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Tüm bunların sonucunda çocukların derslerini takip etmesi gerekirken, İngiltere, Almanya ve Yunanistan'ın futbol liglerini takip eden yeni bir nesil ortaya çıkıyor. Bugün Türkiye’de 5 bini sabit, 1.000'i gezici olmak üzere 6 binden fazla İddaa bayi bulunuyor. Söz konusu bayiler ve dolaylı yollardan çalışanlarla beraber toplamda 70 bin kişi buradan geçimini sağlıyor. İslam dinine göre haram kabul edilmesine rağmen şans oyunları, gençleri kolay para kazanma arzusuyla çalışmaktan alıkoyarak bir neslin geleceğiyle oynuyor. AKP Hükümeti'nin bu duruma derhal müdahale etmesi ve gençleri kumar illetinden kurtarması gerekiyor."

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2016, 15:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83