SESLİ KİTAPLAR GELİYOR

Alanya Belediye Tiyatrosu oyuncuları, başta görme engelliler olmak üzere, okul öncesi yaştaki çocuklar ve yaşlılar için 'Sesli Kitap' projesi başlattı

SESLİ KİTAPLAR GELİYOR
Tamemen ücretsiz dağıtılacak sesli kitapta, Türk ve dünya edebiyatından 200 eser bulunuyor. Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü bünyesindeki tiyatrocular, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilçede yaşayan görme engelliler, okuma çağından küçük çocuklar ve 60 yaş üzeri yaşlılar için 'Sesli Kitap' projesi başlattı. Sesli kitap projesi için Alanya Kültür Merkezi'ne kurulan sağır oda ve stüdyoda sesli kitap kayıtlarına başlayan 15 tiyatrocu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu 100 Temel Eser ile 100 Temel Çocuk Eseri'ni seslendiriyor. İçerisinde Türk ve dünya edebiyatından seçmelerin bulunduğu 200 eserin seslendirilmesinin ardından oluşturulacak sesli kitaplar, ilçedeki Engelsiz Yaşam Merkezi, kreş ve anaokulları ile huzurevinde dağıtılacak. 

AMAÇ EDEBİYATI SEVDİRMEK

Projeyi 2016 yılında tamamlamayı hedeflediklerini belirten Alanya Belediye Tiyatrosu Müdürü Hüseyin Çinal, "Bu proje Alanya Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olarak hayata geçirilecek. Tamamen ücretsiz halka sunulacak. Projenin en önemli amaçlarından biri görme engellilerin yaşadığı zorluklar. Onların bir nebze de olsa hayatlarını kolaylaştırmak. Ayrıca çocuk ve yaşlılarımızı Türk ve dünya edebiyatının en iyi eserleriyle buluşturmak istiyoruz" dedi. 

SIRADAKİ PROJE YABANCILAR İÇİN

Seslendirilecek 200 eserin ardından ilçede yaşayan yerleşik yabancılara yönelik de sesli kitaplar yapılacağını anlatan Hüseyin Çinal, "Projemizde öncelikli hedef kitlemiz, henüz okulla tanışmamış çocuklar, görme engelliler ve yaşlarından dolayı görme sıkıntısı çeken yaşlılar. Müdürlüğümüzde bulunan tiyatro sanatçılarımızın seslendireceği eserler belirli noktalarda ücretsiz dağıtılmasının yanında Alanya Belediyesi ve Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü'nün internet sitesinden de vatandaşlarımıza ulaştırılacak" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2015, 19:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83