'SINIF GEÇEMEYECEKLER, GEREKİRSE OKULDAN ATILACAKLAR'

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde (ALKÜ) çıkar amaçlı sınav sonuçlarının çalındığı iddiasıyla mahkemeye çıkarılan 1 memur ve 14 öğrenci serbest bırakıldı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, serbest kalmaları bir şey değiştirmez o dersten geçemeyecekler, gerekirse okuldan atılacaklar" dedi.

'SINIF GEÇEMEYECEKLER, GEREKİRSE OKULDAN ATILACAKLAR'

 ALKÜ'ye bağlı ALTSO Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) görevli B.F. adlı memur ile 14 öğrencinin çıkar amaçlı sınav sonuçlarının çalındığı iddiası üzerine ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, durumu Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdi. Başlatılan hukuki işlem sonucunda 1 memur ve 14 öğrenci gözaltına alındı. 14 öğrenci ve memur B.F. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

banner111
Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Pınarbaşı, gözaltındaki öğrencilerden işe karışanların hukuki olarak tespit edilmeleri halinde YÖK'ün disiplin yönetmenliğinin uygulanacağını vurguladı. Öğrencilerin gerekirse okuldan bile atılacağına dikkat çeken Rektör Pınarbaşı, "Ne gerekiyorsa o yapılacak. Sınavları iptal olacak. Disiplin kuralları tam olarak işletilecek" dedi. 

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan memurun tutuklu yargılanması için Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edildiği bilgisini veren Prof. Dr. Pınarbaşı, "Öğrenciler ifadelerinde neler söyledi bilmiyoruz. Ne söylerlerse söylesinler öğrenciler o dersten kalmış olacaklar. Ne kadar işin içindeler araştırılacak. Gerekirse okuldan atılacaklar. O sınavlar iptal de edebilir. Kısacası YÖK'ün disiplin kuralları ne gerektiriyorsa o yapılacak" ifadelerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2016, 14:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83