Siyah - Beyaz değerler eğitimi

Alanya Belediyesi’nin yeni başlattığı örnek bir çalışmayla ilkokul öğrencileri siyah-beyaz fotoğraflarla ilçenin geleneksel kültürü hakkında bilgilendiriliyor.

Siyah - Beyaz değerler eğitimi

 İlk çalışmanın yapıldığı Şehit Coşkun Nazilli İlkokulu’nda, öğrencilere siyah beyaz fotoğraflar üzerinden Alanya’nın geçmişteki günlük hayatı, doğum, okul, askerlik, düğün törenleri, giyim-kuşam, yayla göçü, yöresel yemekler gibi geleneksel kültüre ait konularda bilgi verildi.

banner111

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ANILARIN TAŞIYICISI FOTOĞRAFLAR SERGİLENDİ

Çalışmayla ilgili bilgi veren Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Nimet Hacıkura, “Müdürlüğümüz tarafından Şehit Coşkun Nazilli İlkokulu ikinci sınıf öğrencileri ile geçmişten bugüne anıların taşıyıcısı fotoğraflar aracılığı ile bir sohbet gerçekleştirildi. Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de gelenek ve adetlerin kuşaktan kuşağa aktarıldığı ortamlar ortadan kaybolmaktadır. Çocuklar ve gençler bazı kültürel miraslarımızla ya hiç karşılaşmamakta ya da çok geç karşılaşmaktadırlar. Belediyemizde ülkemizin ve ilçemizin kültürel değerlerinin tanıtılması amacıyla bazı çalışmalar yapmaktadır” dedi.

5.000 BİNDEN FAZLA FOTOĞRAF ARŞİVLENDİ

İlçenin kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarmak için Alanya Belediyesi’nin 5 binden fazla fotoğraf arşivlediğini ve hala da devam ettiğini hatırlatan Hacıkura, şöyle devam etti:

”Belediyemiz yerel sanatların unutulmaması, dokumacılık kültürü, kilim, su kabağı abajur, ipekböcekçiliği, yöresel yemekler üzerine yaptığı çalışmaları sürdürmektedir. Kültür ve sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından yürütülen siyah-beyaz fotoğraf arşivleme çalışmasıyla 5000’den fazla fotoğraf arşivlenmiştir. Arşivimizden derlenen fotoğraflarla “Bir Zamanlar Alanya” isimli bir kitap da oluşturulmuştur. Ailelerden toplanan siyah beyaz fotoğraflar geçmişe dair hikâyeleri günümüze taşırken, gelenek ve göreneklerimizin de aktarılmasında yazılı olmayan kültürel değerlerin bir nevi tanığı olmaktadır”.

ÖĞRENCİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Bu çalışmanın aynı zamanda bir nevi değerler eğitimi de olduğunu düşündüklerini kaydeden Kültür ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Nimet Hacıkura, “Bu bağlamda Şehit Coşkun Nazilli İlkokulu ikinci sınıf öğrencileriyle geçmişten bugüne anıların taşıyıcısı fotoğraflar aracılığıyla bir sohbet gerçekleştirildi. Alanya’da günlük hayat; doğum, okul, askerlik, düğün, giyim-kuşam, ulaşım, yayla göçü, yöresel yemek gibi konular hakkında çocuklara bilgi verilerek soruları cevaplandırıldı. İlki gerçekleştirilen ve kültürel mirasımızın çocuklar ve gençler aracılığı ile geleceğe taşınmasını amaçlayan bu etkinliklerin diğer okullarımızda da sürdürülmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 15:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83