Suriyelilere kurs açıldı

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mahmutlar'da yaşayan Irak, Afganistan ve Suriye vatandaşlarına 'Türkçe' kursları verilmeye başlandı.

Suriyelilere kurs açıldı

Açılan kurslar çerçevesinde şu an 3 sınıf oluşturulduğu ve toplam 78 kişinin Türkçe kurslarına katıldığı bildirildi. Türkçe öğrenme talebinin artarak devam ettiği, 4. sınıf için de şu an 15 başvuru olduğu ifade edildi. Kurslar ise haftada 10 saat olarak gerçekleşiyor. 

banner111
'Kurslarımız artacak' 

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Farklı ülkelerden insanlara da veriyoruz. Çok fazla kursumuz var, sadece tanıtımı noktasında eksik kalıyoruz. Burada yaşayan tüm yabancılara ayrım göstermeksizin kurs veriyoruz. Türkiye'de yabancılara bu kadar çok Türkçe dersi veren başka ilçe yoktur, bu örnek olması gereken bir çalışma. Alanya çevresinde ayrıca 5 bölgede Suriyeli çocuklara özel dersler veriyoruz. Bakanlığın da bunun için özel olarak aldığı öğretmenler var. Şu an için, Avsallar, Mahmutlar, Demirtaş, Tosmur ve Alanya merkezde bu kurslar yürütülüyor."

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2017, 10:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83