TARIMIN KALBİ ALANYA'DA ATTI

Ankara Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü nün koordinasyonunda 01.11.2013 tarihinde başlatılan JOB-ROTATİON projesi final toplantısı 09-10/10/2015 tarihinde gerçekleştirildi.

TARIMIN KALBİ ALANYA'DA ATTI
Toplantı proje ortaklarında PI danışmanlığın organizasyonu ve Alaaddin Keykubat Üniversitesinin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantının başlangıcında proje koordinatörü Yüksel Değirmenci bir konuşma yaptı. Değirmenci yaptığı konuşmada; proje gerekçeleri başta olmak üzere başlangıçtan günümüze kadar proje aktiviteleri ürünler hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Daha sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Tufan Bal ‘Türkiye de tarıma sektöründe ve tarıma dayalı sektörlerde istihdam durumu’ konulu bir sunum gerçekleştirmiştir. Proje ortaklarının sırası ile; SDÜ adına Sayın F. Handan Giray, Akdeniz Üniversitesi adına Alirıza Aktaş, UTEM adına Mustafa Yaşar, Kararder adına Metin Can, Antalya Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği adına Mustafa Özen, Thecnopolis adına Emmanouela stefani, OMEGA adına Nikos Papastamitiov ve Pİ danışmanlık adına Halil Yavuz kurumlarını tanıtan ve yaygınlaştırma faaliyetlerini anlatan birer sunum gerçekleştirmiştir.

OMEGA adına Mr. Nikos Papastamitiov Web sitesi ve e-learning platformu tanıttığı sunum ile toplantınsın öğleden önceki oturumu tamamlanmıştır.

Final toplantısının öğle sonu oturumunda söz alan Thecnopolis temsilcisi Emmanouela stefani Florance-İtalya ve Isparta-Türkiye de yapılan pilot eğitim anketlerinin sonuçlarını sunmuştur. Sunum sonunda sonuçlar Pazar değerlendirme raporuna yansıyacak şekilde ortaklar arasında tartışılmıştır. Toplantının ikinci gününde Alaaddin Keykubat Üniversitesi organizasyonun da Alanya ilindeki kooperatif ve tarımsal kobilere yönelik teknik gezi düzenlenmiştir.

AGRO-JRP Projesinde:

Hayat Boyu Öğrenme programı, Leonardo da Vinci Yenilik Transferi (TOİ) programı kapsamında hazırlanan AGRO-JRP projesinde, Antalya ve İtalya Toskana bölgesindeki tarımsal kooperatifler ve Kobilerin insan kaynakları konusunda gelişimini sağlayarak ulusal ve uluslararası pazarda rekabet edebilirliklerinin artırılması planlanmaktadır. Projede aynı zamanda Yunan ortağımız olan Thecnopolis in daha önceden uygulamış olduğu AGRO-TATE projesi kaynak proje olarak değerlendirilmiştir.

Benzer sorunların yaşandığı İtalyan Ortağımız IBIMET- CNR-Institute of Biometeorology National Research Council ile birlikte yerel ortaklarımız; Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Antalya Bölgesi Tarım Kooperatifleri Birliği, Pi Pozitif Danışmanlık, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi(Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi), Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Karar Mühendislik Derneği işbirliği içerisinde yapılan analizleler sonucu ihtiyaç duyulan eğitim modülleri oluşturuldu. Bu çalışmalar sırasında AGRO-TATE projesinden ve Thecnopolis firmasının deneyimlerinden yararlanıldı. Oluşturulan eğitim modülleri diğer bir yunanlı ortağımız olan OMEGA Teknoloji (Yunanistan) tarafından sayısallaştırılarak, uzaktan eğitim formatına getirildi ve açık erişimli kullanıma sunuldu. Elde edilen eğitim

materyalleri uzaktan eğitim metodu ile Ülkemizle birlikte eş zamanlı olarak İtalya da da kullanıma sunuldu.

AGRO-JRP projesinin uygulanması ile ;

* Tarım Sektöründe çalışan Kobilerin ve Tarımsal Kooperatiflerin Ulusal ve Uluslar arası rekabet gücü artacak.

* Mevcut çalışanlara ve çalışan adaylarına Yönetim, pazarlama stratejileri, ürün işleme, muhafaza ve depolama, çevreci tarım politikaları gibi konularda uzaktan eğitim vermek sureti ile insan kaynaklarının gelişimi sağlanacak.

* İş rotasyonu modeli ile çalışan adayları ile Kobiler ve tarımsal kooperatifler eşleştirilerek uzaktan eğitime dayalı istihdam fırsatları oluşturulacaktır.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 11:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83